MENI
Mateja Radenković pobedničko postolje Genk Belgija mikro rotaks klasa

Radenković briljirao u finalu šampionata Belgije

Filip Jenić FIA Akademija Lonato

Jenić na finalnoj trci FIA Akademije u Lonatu

Adrian Dobrić Bruk 14.IX 2019

17. 09. 2019. Comments (0) Views: 267 Karting

Adrianu Dobriću finalni Bruk za nauk

Austrijski karting šampionat završen je sredinom septembra na stazi Bruk, gde je pored velikog broja takmičara, učešće uzeo i Adrian Dobrić u klasi rotaks senior. Finalnu trku Dobrić je iskoristio da izvuče pouku, kako ne bi ponavljao greške naredne sezone, kada ima nameru da još ozbiljnije trenira i nastupa, po svemu sudeći sa licencom Sportskog auto karting saveza Srbije.

– U kvalifikacijama za finalnu trku odradio sam pristojan posao, jer sam ostvario treće vreme u konkureciji 31 vozača. Smatrao sam da je start iz drugog reda dobra pozicija, kako bih taktički mudro sačekao trenutak i krenuo ka prvom mestu. Međutim, u prvoj trci sam napravio veliku grešku i izgubio čak sedam pozicija. U drugoj trci sam krenuo silovito od starta i uspeo da se probijem nekoliko pozicija napred, a onda je usledila nezaslužena kazna. U trećoj trci stigao sam do desetog mesta i toliko o finalnoj trci – jasan je Dobrić.

Dobro je kada mladi takmičar uvek teži da bude brži, bolji, ali i da je realan kako treba napredovati.

– Iz svega samo želim da izvučem pouke, da što više naučim iz vlastitih greški, kako ih ne bi ponavaljao. Naredne sezone idemo u nove pobede, a pre svega bih voleo da e zahvalim mom timu SWA Michael, Saši Periću i naravno mom ocu – sumirao je Dobrić junior.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *