MENI

Jovanović i Jenić još jednom na visini zadatka

Luka Malbaša kvalifikacije Ada Huja jun 2019

Domaće snage pružile dostojan otpor na Ada Huji

11. 06. 2019. Comments (0) Views: 1625 Karting

Adrian Dobrić ispunio očekivanja na Ada Huji

Takmičar klase rotaks senior Adrian Dobrić minulog vikenda učestvovao je na petoj trci Centralnoevropske zone koja je vožena na Ada Huji u Beogradu, sa jasnom namerom, da osvoji nove bodove, ali i da se domogne pobedničkog podijuma. Posle dve trke i zbira bodova mlađani Dobrić osvojio je treće mesto i na taj način ispunio očekivanja.

– Sredinom maja na IV trci za CEZ prvi put sam vozio na kartodromu Ada Huja i ne mogu reći da sam u potpunosti bio zadovoljan ostvarenim rezultatom. Drugim rečima, bio sam na korak do pobedničkog podijuma u klasi rotaks senior, ali sticajem okolnosti mi je izmakao. Nisam od onih koji će u ponašanju drugih učesnika na stazi nalaziti opravdanje za nastalu stanje, ali sam od onih koji vozi fer i sportski, pa se rukovodim činjenicom da bi i drugi tako trebali da rade. Pored obaveza prema klubu, imao sam i dodatan motiv da se još jednom pojavim u Beogradu zbog revanša – jasan je Dobrić.

U konkurenciji šest takmičara iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, Dobrić je kao nosilac takmičarske licence karting saveza Austrije posle dve trke osvojio 27 vrednih poena i pehar za treće mesto.

Dobric rotaks maks 2018

Dobric rotaks maks 2018

– U odnosu na četvrto izdanje koje je održano polovinom maja, pet okršaj na Ada Huji će mi ostati u boljem sećanju. U prvoj trci sam završio na drugom mestu i na taj način stavio do znanja da smo kao tim ozbiljno pristupili takmičenju. U drugoj trci sam imao da tako kažem okršaj sa jednim vozačem na stazi, što je uticalo na krajnji plasman, tačnije osvojio sma četvrto mesto, što me je u zbiru omogućilo da se domognem trećeg stepenika na pobedničkom podijumu. Ne mogu reći da nisam zadovoljan, prevashodno posle kontakta na stazi što je sve prošlo bez posledica, ali i zbog pehara, jer želim postpuno i temeljno da napredujem – dodao je Dobrić.

U viknedu pred nama CEZ družina se seli u Sloveniju na stazu u Ptuju gde se održava šesta trka sezone. Dobrić je jedan od kandidata za podijum u klasi rotaks senior.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *