MENI
Nemanja Neca Jovanović Austrija Bruk 15.IX 2019

Jovanović u Bruku potvrdio bronzu u šampionatu Austrije

Adrian Dobrić Bruk 14.IX 2019

Adrianu Dobriću finalni Bruk za nauk

Mateja Radenković pobedničko postolje Genk Belgija mikro rotaks klasa

17. 09. 2019. Comments (1) Views: 1488 Karting

Radenković briljirao u finalu šampionata Belgije

Mateja Radenković naše gore list, kako se to već kaže, živi i ide u školu u Belgiji, a pride zahvaljujući roditeljima vozi karting u konkurenciji mikro rotaks. Domaća publika imala je šanse da osnovne informacije pročita o mlađanom Radenković krajem avgusta kada smo ga upoznali na Le Manu. Prošlog vikenda na stazi Genk u Belgiji održana je finalna trka šampionata gde je Mateja brljirao i ubedljivo slavio u mikro rotaks klasi.

Mateja Radenković finalna trka Genk Belgija mikro maks rotaks klasa

Mateja Radenković finalna trka Genk Belgija mikro maks rotaks klasa

– Mateja je prošlog vikenda osvoji petu ujedno i finalnu trku u Belgiji na stazi u Genku. Bio je vrlo brz tokom čitavog vikenda. Prvo je pomogao kolegi Sadurskom da osvoji pol poziciju. Prvih šest takmičara bili „spakovani“ u 88 stotinki, a Mateja je startovao 4-ti u pre-finalu. Tu je odlično vozio i praktično, što bi se žargonski reklo “povukao” Maksa Sadurskog i Len Nijsa (Belgijski i vicesvetksi šampion u micro klasi) napred i odlepili se od ostalih. Pre finalnu trku završio je na trećem mestu. Onda je u finalu odradio slobodno mogu reći perfektnu trku i prvi prošao kroz cilj, ostavivši komplet konurenciju, između ostalih i Tomasa Strauvena (svetskog šampiona) dalego iza sebe – rekao je Aleksandar Radenković, otac Meteje Radenkovića.

Da uspeh bude kompletan, sa akcentom na premijernoj sezoni, potrudio ko bi drugi do Redenković junior, a senioru ostaje da podeli sa nama.

Mateja Radenković najbrži krug na Genku u Belgiji

Mateja Radenković najbrži krug na Genku u Belgiji

– Želeo bih da naša javsnost zna da je Mateja proglašen najboljim “roockie” vozacem godine i da je završio belgijsko prvenstvo na trećem mestu iza Len Nijsa i Thomasa Strauvena koji su svetski i vicesvetski šampioni. Finalni vikend je upotpunio najbržim krugom u mikro rotaks klasi, tako da je i vlasnik rekorda staze u svojoj kategoriji. Sve će biti zvanično kada 12. oktobra bude upriličeno Veče šampiona – slovi ponosni otac.

Tagovi: , , ,

Odgovor na Radenković briljirao u finalu šampionata Belgije

  1. […] 12 nastupa u BNL prvenstvu zabležio je 11 pobeda, istini za volju svih 12 puta je prvi prošao kroz cilj, ali je jednu trku […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *