MENI
Uroš Stevanovič Autokomerc april 2019

Uroš Stevanović najbrži u šifterima na Autokomercu

Nemanja Neca Jovanovic mini maksNemanja Neca Jovanovic mini maks

CEZ peta runda na Ada Huji

6. 06. 2019. Comments (0) Views: 553 Karting

Adriana Dobrića traži revanš na Ada Huji

Domaća publika polovinom maja na kartodromu Ada Huja imala je priliku da se na trci Centralnoevropske zone (CEZ) upozna sa Adrianom Dobrićem u klasi VIII rotaks maks. Naše gore izdanak živi sa roditeljima u Austriji, a prvu prilku da pokaže vozačko umeće poštovaocima brzine u Srbiji „iskoristio“ je završivši na četvrtom mestu. Shodno pokazanom, Dobrić ovog vikenda dolazi na revanš, što nagoveštava uzbudljivo i neizvesno trkanje u klasi rotaks maks.

– Tokom kvalifikacija izborio sam drugi red, odnosno treće startno mesto. Imajući u vidu da sam prvi put na Ada Huji smatrali smo da je to pristojan plasman. Na prvoj trci završio sam kao trećeplasirani, u drugoj sam osvojio čevrto mesto. U ukupnom plasmanu zauzeo sam četvrtu poziciju i osvojio 26 poena. Znam da može bolje i zato ovog vikenda očekujem podijum. Uvek dajem maksimum i vozim za prvo mesto, shodno tome verujem da će publika imati u čemu da uživa u nedelju 9. maja. Konkurencija je dobra i to je razlog više, jer samo u dobrom društvu možete dati maksimum i na taj način napredovati – rekao je Adrian Dobrić.

Ada Huja formacijski krug klase VIII CEZ maj 2019

Ada Huja formacijski krug klase VIII CEZ maj 2019

Od čevrte, a rođen je 21. marta 2004. godine gaji ljubav prema automobilima, počinje sa smučkanjem gde je zavoleo brzinu, adrenalin i rizik. Iz ski gojzerica skače na moto kros spravu i tako je počelo.

– Sa šest godina sam dobio bambino moto kros motor i svakog vikneda odlazio kad bake kako bi vozio do iznemoglosti. Dve godine kasnije tata me je odveo na karting i tako sam zaboravio na motor. Sa deset godina počinjem da se takmičim i ostvarujem rezultate da je vlasnika kartodroma predložio da se oprobam na trkačkoj stazi u takmičarskoj spravi. Za 12. rođendan učestvovao sam na karting kampu u pozajmljnoj trkalici i bio jedan od najbržih. Roditelji su mi kupili polovni karting, najdraži rođendanski poklon. Godinu dana kasnije počinjemo ozbiljno, postajem član Spidvej akademije tima. Na prvoj trci šampionata Austrije osvajim treće mesto, prosto nisam mogao da verujem. Prošle godine ulazim u rotaks maks klasu, koji sam započeo težom povredom na startu, da bih na kraju završio sedmi od 20 takmičara. Ove godine nameravam još napornije i odlučnije da treniram kako bih bio najbolji, zato što jednog dana želim da živim od ovog sporta – rekao je Adrian Dobrić.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *