MENI

Na stazu tek u petak

Auto je spreman za Francusku

17. 04. 2014. Comments (0) Views: 483 Autosport, FIA ETCC, FIA WTCC, Kružne trke

DVA SRBINA U FRANCUSKOJ NA SVETSKOJ I EVROPSKOJ SCENI

U vikendu pred nama Pol Rikar staza u Francuskoj biće domaćin dva odvojena takmičenja u automobilizmu, gde će boje Srbije na trećoj i četvrtoj trci Svetskog šampionata turing automobila (VTCC) braniti Dušan Borković, dok će Milovan Vesnić debitovati na Evropskom kupu turing automobila. Koliko još sutra na nezvaničnim treninzima, svako sa svojom družinom, naši asovi imaće priliku (dva puta po sat vremena) da probaju stazu kako bi što bolje podesili automobile za subotnje kvalifikacije, odnosno nedeljne trke.

PolRikar

U nedelju na Vaskrs domaća publika pored kucanja jajima imaće priliku tokom čitavog dana da prati okršaje asova volana na pisti za formulu 1. Borkoviće će posle uspešnog debitantskog nastupa na uličnoj stazi Marakeš u Maroku, imati priliku da konkurenciji ali i predstavnicima medija, kojima je ozbiljno privukao pažnju još na kvalifikacionom treningu u subotu minulog vikenda, da demonstrira šta sve umem, može i zna na „igralištu” namenjenom za moćne trkačke sprave.

Kad smo kod iste, ševrolt kruz je na drugoj trci otkazao poslušnost našem asu, ali su vredni mehaničari iz Kampos rejsing tima odavno otklonili problem, kako bi „Kratki” kako ga iz milošte zovu kolege automobilisti u Srbiji, mogao da pruži još bolju partiju.

Vesnića pak čeka mnogo toga da ustanovi. Počev od činjenice kako funkcioniše motor na automobilu BMV 320 si, jer je podsećanja radi u pripremnoj fazi imao dosta problema sa istim, pa tek onda da se pozabavim podešavanjem prenosa, aerodinamikom i svim drugim bitnim sitnicama koje su bitne da bi ostvario „krupan” rezultat. Imajući u vidu da je Milun Vesnić šef prateće ekipe, nema mesta za veliku bojazan da će sve proteći u najboljem redu.

WTCCPolRikar

Dva dana uoči duplog programa čitav Pol Rikar se šareni od šatora i reklamnih panoa svih timova u oba karavana.

Komentari su zatvoreni.