MENI
Adrian Dobrić Bruk 14.IX 2019

Adrianu Dobriću finalni Bruk za nauk

Nemanja Jovanović deveti u generalnom za Centraloistočnu Evropu

Filip Jenić FIA Akademija Lonato

21. 09. 2019. Comments (0) Views: 234 Karting

Jenić na finalnoj trci FIA Akademije u Lonatu

Ovog vikenda u Italiji, oblast Lombardija na stazi Južna Garda u Lonatu održava se finalno takmičenje FIA karting Akademije, gde Srbiju reprezentuje Filip Jenić. Posle subotnijh trka, na osnovu kojih se određuju pozicije za nedeljnu finalnu trku mlađani Jenić dobro stoji.

Filip Jenić FIA Akademija Lonato 2

Filip Jenić FIA Akademija Lonato 2

– Konkurencija je standardno jaka, što i jeste smisao Akademije, da se stalno svi nadmećemo sa sebi ravnim i recimo boljim. Danas sam vozio dve trke, prvu sam završio na četvrtom, odnosno drugu na petom mestu. Sutra imamo još jednu trku, i ako Bog da voziću finale – rekao je Jenić.

Sa kvalitetnim takmacima nijanse odlučuju, a Jenića krasi osmogodišnje iskustvo, tako da i te kako zna na koje detalje treba obratiti pažnju i kako „izgraditi“ poziciju na starnom gridu za finalni okršaj.

Filip Jenić FIA Akademija Lonato 3

Filip Jenić FIA Akademija Lonato 3

– Mogao sam i bolje, ali smisao je izboriti što bolju poziciju za nedeljnu finalnu trku. Svakako je najbolje startoviti sa prvog mesta, što svakako ima svoju prednost i nedostatak, odnosno prvog ili drugog startnog reda i pratiti razvoj situacije. Moj zadatak je da na Akademiji steknem što više iskustva, svakako novih prijatelja, ali i da što boljem reprezentujem svoju zemlju i naravno sebe. Veoma sam uzbuđen uoči nedeljnog takmičarskog dana – rekao je Filip Jenić.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *