MENI

Slovenci dominirali na Jeljenu

Đorđević jedini pružio otpor Slovencu

21. 06. 2015. Comments (0) Views: 705 Motociklizam, Motokros

Sagmajster neuhvatljiv za konkurenciju

Neki ga hvale, drugi se žale, prosto dođe kao Boža Pub od Balaševića, ali Gabor Sagmajster je jedan jedinstven i neponovljiv.Mnogima smeta što vozi u MX 3 klasi, ali rezultati koje ostvaruje u potpunosti opovrgavaju sve zle jezike i konkurenciju iz takmičenja u takmičenje čine još nervoznijom. U isto vreme njemu montiraju osmeh na lice i puna usta dobrih provokacija koje nemilosrdno prosipa, pre za vreme i posle takmičenja. Drugim rečima prosto je nedostižan, a tako uslovno rečeno star i neosporno težak…

Neuhvatljivi Gabor Sagmajster

– Samo neka se oni žale i negoduju, ali za iste imam samo jedno pitanje ko je najbrži od domaćih vozača u klasi MX 3? Kome sve vreme gledaju u leđa i brišu prašinu ili blato u zavisnosti od uslova na stazi. Jednostavno, neka se oni ljute, meni je lepo dok se ja radujem posle trke i na kraju odem do pobedničkog postolja gde mi uruče pehar – rekao je Sagmajster odmah posle trke ne Jeljenu.

U prilog izrečenim tvrdnjama govori i komentar proverenog asa i aktivnog „učitelja“ moto krosa u Crnoj Gori, Rajka Ivanovića.

– Strašno je koliko se muče i nerviraju da pobede Sagmajstera, a to im nikako ne ide od ruke. Umesto da uče od njega, jer svakako imaju puno toga da nauče, što bi im koristilo, oni se nerviraju, onda im pada koncetracija, počinju da greše, gube snagu i u najgorem slučaju padnu i ostanu bez plasmana. Nepobitna je činjenica da su oni spremniji od Gabora, ali njega krasi ogromno iskustvo, taktika i tehnika…Od njega stvarno mnogo toga može da se nauči, samo je pitanje da li je konkurencija spremna da proguta sujetu i shvati kako se pobeđuje učesnik Dakara – jasan je Ivanović.

GSagmajster1

Gabor je na motoru više od dve decenije i za to vreme stekako je ogromno iskustvo koje je rad da podeli, šta više on i nema tajnih planova i skrivenih taktika.

– Trening koristim da naučim stazu…trudim se da krivine prolazim što brže i pronađem idealne putanje. Tokom trke delove staze gde svakako ne mogu da me prestignu, koristim da regenrišem snagu i onda dodajem gas tamo gde je potrebno. Uvek, ali uvek koristim unutrašnju stranu i to je dobitna kombinacija, svakome ko se i malo razume u moto kros jasan je moj stil, koji na svu sreću donosi rezultate i zato sam tu gde jesam, na vodećoj poziciji u klasi – reče Sagmajster i upusti se u pakovanje kombija, po ko zna koji put, kao da je tek na početku karijere, dok razmišlja šta mu je sa Račiradom, koga su kola hitne pomoći prevezla u Čačak.

Gabor na celu kolone

Ričard prošao bez prelome ključne kosti

U toku prve trke Ričard je doživeo malo ozbiljniji pad što se videlo po položaju leve ruke dok je vozio. Odradio je i drugu trku, ali je pred kraj takmičarskog dana zbog jakih bolova došao da potraži pomoć kod službe hitne pomoći, koji su ga posle kraćeg pregleda odmah prevezli u Čačak.

– Imao sam deset preloma do sada, rekao bih da nisam slomio ključnu kost – rekao je Ričard pre odlaska. Po obavljenom pregledu pustili su ga da putuje kući i u telefonskom razgovoru rakao je da i dalje ima strašne bolve, da nisu otkrili prelom, ali će za svaki sluča u ponedeljak u Subotici opet da se konsultuje sa nadležnim lekarima.

Komentari su zatvoreni.