MENI
Ada-Huja-CEZ-Adrian Dobrić-na-vodećoj-poziciji-I-trka

Adrian Dobrić apsolvirao Ada Huju

Nemanja Neca Jovanović Austrija Bruk 15.IX 2019

Jovanović u Bruku potvrdio bronzu u šampionatu Austrije

3. 09. 2019. Comments (0) Views: 34943 Karting

Fijasko u finalu mini rotaks klase na Ada Huji

Rekoše onomad upućeni da bebi kart „voze“ mame, mikro tate, a da bi od mini klase mlađani kartingaši preuzeli stvari u svoje ruke. No, u domaćim uslovima uvek može kontra od poželjnog, slobodno se može reči normalnog. Na finalnoj trci Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije u kartingu koja je održana na Ada Huji, pomunta mini rotaks klasa doživale je pravi fijasko, narodski rečeno bacila je senku na čitav događaj, koji je imao prefiks međunarodnog takmičenja.

Nije zgoreg ponoviti da je karting pre svega opasan i skup sport, a da bi ga deca upražnjavala, potrebno je da roditelji to sve finansijski isprate. Imajući u vidu da kad plaćaju, po logici stvari žele i da se pitaju, pa makar to izlazilo iz okvira dozvoljenog Pravilnikom. Kada pomenuti nije decidan, onda ga uvek tumače kako dotičnim odgovara, a najčešće znaju i da preteraju. I onda deca i sport padaju u treći plan, krene da radi sujeta i …

Ada Huja CEZ Nemanja Jovanović 101 i Andrej Dobrota 103

Ada Huja CEZ Nemanja Jovanović 101 i Andrej Dobrota 103

Hronološki gledano sve je počelo u subotu uoči nezvaničnih, a zatim i kvalifikacionog treninga na relaciji Jovanović – Dobrota.

– Kada sam shvatio da Dobrota neće da rentira motor kako nalažu pravila zamolio sam ga da ne vozi sa svojim motor, za koji znam da je tjuniran. Predložio sam da ja platim, ako mu to predstavlja izdatak, iz samo jednog razloga, a to je da svi vozimo u istim uslovima. Čak je i Roman Jernejc rekao da će mu dati besplatno motor samo da bi izbegli moguće neregularnosti. Međutim, on mi je rekao da mu Pravilnik dozvoljava da vozi sa svojim i da ne želi da menja. Na kvalifikacijama Andrej Dobrota je vozio 37.247, a Nemanja Jovanović 37.636, praktično nepunih četiri deseta dela skunde sporije. a onda je na kontrolnom merenju Andrej imao pet kilograma manje, što povlači diskvalifikaciju – uvodne su reči Branislava Jovanovića, oca Nemanje Nece Jovanovića vodećeg u klasi mini rotaks.

Ada Huja CEZ Antonio Pendo 111,Nemanja Jovanović 101 i Andrej Dobrota 103 1. septembar 2019

Ada Huja CEZ Antonio Pendo 111,Nemanja Jovanović 101 i Andrej Dobrota 103 1. septembar 2019

Nedelja je obećavala da će posle varm up-a sve proteći u najboljem redu, ali avaj. Posle prve trke, malo je nedostajalo da stvari izmaknu kontroli.

– Nemanja je jutarnju proveru odradio perfektno u vremenu 37.372 što je zapravo rekord staze, a onda je na red došla prva trka. Neca je poveo, Andrej je ubrzo prestigao drugoplasiranog Antonia i tako je bilo sve do dva kruga pre kraja. Videlo se na startnociljnom pravcu da Andrej ide mnogo brže i jednostavno je moralo doći do promene u plasmanu. Želim naglasiti da je omaškom kočioni disk na Necionm kartingu bio razlabavljen, što je uticalo na brzinu i potpuno sam siguran da toga nije bilo da bi pobedili, a to smo videli po završenoj trci. I sve to ne bi bio problem da na kontrolnom merenju nije došlo do provokativnog slavlja što mi je Nemanju ozbiljno iznerviralo i uticalo da bude potpuno razočaran. Zamolio sam ga da se smiri i da se pripremi za narednu trku. Prvo smo mislili da ne izađemo, a onda sam odlučio da ipak startuje, ali da posle nekoliko krugova izađe zbog tehničke neispravnosti, konkretno razlabavljnog rezervoara itd. I pored svih napora da finalno takmičenje protekne u fer i korektnim duelima na stazi, ispalo je sve suprotno. Nemamo problem da čestitamo protivniku kada ostvari pobedu u regularnim uslovima, u pomenutom slučaju ništa nije bio ni blizu korektno i regularno – rekao je Branislav Jovanović.

Ada Huja Andrej Dobrota 103 i Nemanja Jovanović 101 1. septembar 2019

Ada Huja Andrej Dobrota 103 i Nemanja Jovanović 101 1. septembar 2019

Ostaje sada da i drugi strana kaže svoje, kako bi se stekla jasna slika, odnosno videlo lice i naličje finalnog karting takmičenja na Ada Huji. Nekako se nameće da bi SAKSS trebalo da ima završnu reč, čitaj odluku.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *