MENI

Rotaks junior „spakovan“ u pola sekunde

Adrian Dobrić ispunio očekivanja na Ada Huji

9. 06. 2019. Comments (0) Views: 376 Karting

Jovanović i Jenić još jednom na visini zadatka

Petu trku sezone za Centralnoevropsku zonu (CEZ) koja je ujedno bodovana za nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije, prvenstvo Hrvatske i Sportstil kup na Ada Huji u Beogradu, kao i pre tri nedelje obeležili su pobedama Nemanja Jovanović u klasi IV, odnosno Filip Jenić u klasi VI. U preostalim klasama koje su prevashodno bodovane za CEZ dominirali su gostujući vozači iz Slovenije i Hrvatske.

Najbrojniju klasu rotaks mikro sačnjivali su najmlađi kartingaši koji su imali čast da otvore takmičarski program. „Dečurlija“ više nego raspoložena za nadmetanje, bili su odlična uvertira za nastavak takmičenja, koje je proteklo u savršenom redu i na vreme. Nik Trobec slavio je u obe trke, ispred Aljež Vidmara, dok je Luka Malbaša završio na trećem mestu uz ogromnu podršku sa tribina.

Formacijski krug klase VI

Formacijski krug klase VI

U klasi IV rotaks mini Nemanja Jovanović već u drugom krugu prve trke imao je okretanje na stazi, zbog prašine na istoj, što ga je koštalo prvog mesta. Već u drugom izdanju Jovanović je rutinski slavio ispred Antonia Penda i Rene Čičeka. Klasa VI rotaks junior donela je puno uzbuđenja i neizvesnosti tokom obe vožnje. Filip Jenić je u prvoj trci završio na drugom mestu, tako što je u finalnom krugu izborio poziciju, da bi u drugoj trci prvim mestom još jednom stavio do znanja zašto je član karting Akademije.

Ništa manje uzbuđenja i neizvesnosti viđeno je u obe trke klase VIII rotaks senior. Sa jednim prvim i jednim drugim mestom, zbirno najbolja je bila Katja Pivk, ispred Matije Jurišića, dok je Adrian Dobrić sasvim zasluženo osvojio treće mesto i opravdao očekivanja da se domogne pobedničkog podijuma. Jan Pokos bio je bez premca u klasi KZ 2. Drugo mesto pripalo je Luku Vojniću, a treće Urošu Stevanoviću. Ksen De Ruve fantastičnim preticanjem u ukosnici jasno je stavio do zanja koje najbolju u klasi DD 2.

Uoči brifinga 9. jun 2019

Uoči brifinga 9. jun 2019

Plasmani po klasama za CEZ

Rotaks mikro: 1. N. Trobec, 2. A. Vidmar, 3. L. Malbaša

Roraks mini: 1. N. Jovanović, 2. A. Pendo, 3. R. Čiček

Rotask junior: 1. F. Jenić, 2. M. Sadar, 3. A. Šćulac

Rotaks senior: 1. K. Pivk, 2. M.Jurišić, 3. A. Dobrić

KZ 2: 1. J. Pokos, 2. L. Purčar, 3. U. Stevanović

DD 2: 1. K. De Ruve, 2. A. Dovjak, 3. J. Anderson

DD 2 master: 1. P. Matelić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *