MENI

Vesnić sezonu započinje na Hungaroringu

Vesnić trijumfalno na Hungaroringu

26. 04. 2018. Comments (0) Views: 598 Autosport, Kružne trke

Borković u Francuskoj počinje novu trkačku sezonu

Dušan Borković u subotu, 5.maja startovaće na prvoj trci šampionata TCR Evropa, dok je druga već 6.maja, na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Srpski as nastupaće kao vozač tima Target competition u automobilu Hyundai i30n pod brojem 62.

TCR Evropa je treća regionalna serija nastala nakon TCR Azija i TCR Bliski Istok. U sezoni će biti sedam trkačkih vikenda sa ukupno 14 trka. Svaka runda takmičenja sastoji se od dve trke u trajanju od 25 minuta. Kvalifikacije (Q1 i Q2) će se voziti po standardnom TCR principu, a inverzija startnog rasporeda prvih deset vozača iz prve trke primenjivaće se u drugoj trci.

Iako još uvek nije objavljena zvanična lista vozača i timova, sa sigurnošću se zna da će na svakoj trci na stazi biti više od 30 vozača. Na kraju sezone titule će dobiti najbolji vozač i najbolji tim.
Target competition je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR International serije. Iste godine su osvojili I timsku titulu, a 2016. i 2017. godine bili su prvaci TCR Nemačka sa Džošom Filesom.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016.godine (Borković je isti šampionat osvojio godinu dana ranije) i talentovani mladi Ris Bar iz Severne Irske.

– Konkurencija će biti izuzetno jaka. Na stazi će biti i gužva, ali ja jedva čekam da sve počne. Siguran sam da sam doneo najbolju moguću odluku u izboru šampionata i tima i da me čeka jedna odlična sezona. Imam veliko poverenje u Target competition tim, pre svega zbog njihovog iskustva i prethodnih uspeha, ali i zbog konkuretnih Hyundai automobila. Ostao je gorak ukus posle prošlogodišnje sezone zbog velikih problema koje sam imao sa automobilom, ali to je sada iza mene. Mi smo spremni, a nadam se i boljoj sportskoj sreći – rekao je Borković.

Sve trke ovogodišnje TCR sezone gledaoci će moći da prate na RTS2.

Ostale informacije, kao i live stream trka svi zainteresovani mogu naći na sajtu
http://dusanborkovic.com

Bitne pojedinosti

Borković u prvoj sezoni TCR Evropa nastupiće kao vozač tima Target competition u automobilu Hyundai i30n. Srpski as će I ove godine nositi broj 62.

Target je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR International serije. Iste godine su osvojili I timsku titulu, a 2016. i 2017. godine bili su prvaci TCR Nemačka sa Džošom Filesom.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016.godine (Borković je bio šampion ETCC-a 2015.godine), i talentovani Ris Bar iz Severne Irske.

Još uvek nije poznat tačan broj učesnika i timova, ali se sa sigurnošću zna da će biti više od 30 vozača na stazi svakog vikenda

TCR Evropa je treća regionalna serija nakon TCR Azija i TCR Bliski Istok.

TCR Evropa imaće sedam trkačkih vikenda i ukupno 14 trka.

Dodeljuju se dve titule: za najboljeg vozača i timska.

Kvalifikacije (Q1 i Q2) se voze po standardnom TCR principu.

Jedna runda takmičenja ima dve trke u trajanju od 25 minuta.

Inverzija startnog rasporeda prvih deset iz prve trke primenjivaće se u drugoj trci.

Sve trke šampionata će prenositi RTS2

Direktan prenos trka može da se prati I preko sajtova:

http://tcr-series.tv/

http://dusanborkovic.com

Kalendar takmičenja

▪ 6.maj 2018. Pol Rikar, Francuska
▪ 21. Maj 2018. Zandvurt, Holandija
▪ 10. Jun 2018. Spa Frankošamp, Belgija
▪ 08. Jul 2018. Hungaroring, Mađarska
▪ 19. Avgust 2018. Asen, Belgija
▪ 23. Septembar 2018. Monca, Italija
▪ 21. Oktobar 2018. Barselona, Španija

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *