MENI
Uroš Brkić Split trka jun 2024

Brkiću prvo mesto u klasi i drugo u generalnom

Premalo trkanja za previše para

Andrija Kostić Valelunga jun 2024

17. 06. 2024. Comments (0) Views: 160 Autosport

Vikend na Valelungi za zaborav

Treći takmičarski vikend šampionata Italije u F4 kategoriji održan na stazi Valelunga nadomak Rima, mlađani Andrija Kostić želi da što pre zaboravi. Od tri trke koliko nalaže Pravilnik takmičenja najmlađi učesnik uspeo je da završi samo treću.

– Valelungu valja što pre zaboraviti iz mnogo razloga, svakako ima dosta toga što je za pouku, odnosno za nauk, ali najveći deo je što pre zaboraviti. Sve je počelo od kvalifikacija, kada nisam imao podešen bolid da napravim brzi krug i zaradim startno mesto u prvih deset. Praktično se radilo o destim delovima sekunde, preciznije rečeno da sam dva i po deseta dela sekunde imao bolje vreme ne bih startovao sa 24. mesta,već sa recimo 10. Svakako da ne tražim opravdanje, ali svi koji poznaju auto sport, znaju da se iz prvih pet startnih redova lakše „otvara“ trka, nego kada ste pozadi, gde vlada velika gužva i gde su kontakti praktično neminovnost – slovi Kostić u uvodnom delu.

Posle kvalifikacija slede tri trke, jedna u subotu i dve u nedelju.

– U prvoj trci imao sam tehničkih problema, koji su uslovili da takmičenje završim pre vremena. U drugoj trci novi peh, ovoga puta došlo je trkačkog incidenta koji nisam mogao da izbegenem, i naravno da nisam mogao da nastavim nadmetanje. Treća trka je priča za sebe. I pored činjenice da sam je završio, prosto nisam imao vremena da se trkam i borim za pozicije sa konkurencijom, jer je na stazu čak tri puta izlazilo vozilo sigurnosti. Drugim rečima, više smo se vozili u koloni iza istog, nego što smo imali mogućnosti da se trkamo. Sledi kraća pauza od dve nedelje, posle čega je na programu testiranje u Muđelu, a nastavak šampionata Italije je za praktično nešto manje od mesec dana na istoj stazi gde ćemo testirati – jasan je Kostić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *