MENI
Kriva reka 1 28. IX 2019. 52. Srbija reli

Borković i Marković u vođstvu posle prvog dana 52....

Srspki automobilisti Dušan Borković i suvozač Igor Marković pobednici...

Reli 1

28. 09. 2019. Comments (0) Views: 706 Autosport, Reli

Borković ubedljivo najbolji prvog dana 52. Srbija relija

Srpski automobilista Dušan Borković, završio je prvi dan 52. Srbija relija kao najbolji na svih osam brzinskih ispita koji su danas voženi. Borković i suvozač Igor Marković u Škodi fabiji R5 Evo bili su najbrži na brzincima: Mrka stena 1 i 2, Kriva reka 1 i 2, Župa 1 i 2, kao i na dva noćna brzinca na Beranovcu. U ukupnom skoru prvog dana bili su brži skoro četiri minuta od drugoplasiranog timskog kolege Puškadi Janoša.

„Nije bilo loše. Bio sam uzbuđen na početku jer nisam znao kako će automobil da se ponaša, ali sam se super snašao zajedno sa suvozačem Igorom Markovićem. Imamo 4 minuta prednosti što je odlično, ali jedva čekam sutrašnji dan. Postavili smo danas dobar temelj da se trofej ponovo vrati domaćem vozaču posle gotovo tri decenije, ali nikada ne možete biti sigurni do kraja. Ja se svakako nadam najboljem sutra“, rekao je Borković.

Prvog dana takmičari su vozili brzu trku maršrutom iznad Vrnjačke Banje prema Mitrovom polju do Kopaonika, pa su se preko Aleksandrovca vraćali u Vrnajčku Banju i tako dva kruga, dok su na Beranovcu vožene dve noćna trke, koje su bile posebna atrakcija za publiku.

Borkovića sutra očekuju tri brzinska isšita od Vrnjačke Banje prema Goču, a onda preko Aleksandrovca nazad prema Vrnjačkoj Banji, kada će se znati i konačni pobednik 52. Srbija relija.

PR tim

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *