MENI

LEIN Racing testirao na Slovakiaringu

Božilović rutinski na Beranovcu

14. 04. 2016. Comments (0) Views: 650 Autosport, Brdske trke, Reli

Tripli program na Beranovcu

Stari dobri nekadašnji vojni poligon za obuku vozača motora i kamiona Beranovac nadomak Kraljeva u vikendu pred nama biće domaćin tri discipline auto sporta koje se boduju za šampionat Srbije. Sportski auto karting savez Srbije startuje sezonu sporta brzina na četiri točka brdskom trkom na Beranovcu u subotu 16. aprila, da bi sutradan na istoj lokaciji organizovao i premijerno takmičenje u reli disciplini. Treća manifestacije su trke ubrzanja na 402 metra, koje će u ovom izdanju biti promotivnog karaktera na skraćenoj stazi, tačnije na 201 metar.

IMG_7277

Subota je rezervisana za brdsku trku. Po programu sve počinje u 10 časova upoznavanjem staze, zatim slede dva zvanična treninga, a start prve trke zakazan je za 13.30 časova. Druga trka sledi posle prve, a svečana dodela nagrada zakazana je za 17 časova.

Sutradan u nedelju sledi sprint reli na dve lokacije sa po tri prolaza. Programa je skoro sličan, sa bitnim razlikama izmeđi disciplina, mada gotovo po pravilu dobra deo takmičara brdske trke, doživljava kao jedan brzinski ispit na reliju!!!

Prepodnevni deo dana biće posvećen tehničkom prijemu i verifikaciji, zatim sledi upoznavanje staze od 10.15 do 13 časova. Start prve posade zakazan je za 13.31 časova, odnosno dolazak prvog na cilj u 17.01 časova. Ukupna dužina relija iznosi 56.400 kilometara, a od toga na brzince“otpada“ 43.500 kilometara.

Komentari su zatvoreni.