MENI
All New X-Trail 2022 - Dynamic

Novi Nissan X-Trail: elektrifikovane porodične avanture

4EVER_Trophy_Show-car_-_Gilles_VIDAL

Renault 4Ever Trophy: Legenda je ponovo rođena

19. 10. 2022. Comments (0) Views: 177 Industrija, Renault

Renault voli salonska izlaganja

• Renault sa velikim zadovoljstvom najavljuje svoje učestvovanje na 89. izdanju Pariškog salona automobila gde će javnosti predstaviti svoja konceptna vozila i nove serijske modele koji odražavaju novu eru marke pod nazivom „Nouvelle Vague”, predstavljenu pre nekoliko meseci zajedno sa strateškim planom „Renaulution”.
• Marka će premijerno predstaviti tri modela na svoem izložbenom štandu (dvorana 6): 4EVER Trophy, R5 TURBO 3E i novi Kangoo E-Tech Electric.
• Novi Renault Austral, najnoviji SUV u segmentu C, biće prvi put predstavljen javnosti.
• Renault takođe predstavlja svoj avatar RENO, Hippie Caviar Motel, Scénic Vision, R5 Prototype i Mégane E-Tech Electric.

Renault potvrđuje aktivni angažman na sajmovima automobila svojim učestvovanjem na 89. Pariškom salonu automobila nazvanom „Revolution is on”, koji će se održati od 17. do 23. oktobra 2022. u izložbenom centru Porte de Versailles (dvorana 6).

4EVER Trophy, ikona koja je obnovljena kako bi postala električni SUV B-segmenta
Trideset godina nakon prestanka njegove proizvodnje, Renault na pariškom Salonu automobila 2022. predstavlja modernu i električnu verziju svog kultnog modela Renault 4: 4EVER Trophy. Ovim konceptnim vozilom u konfiguraciji laganog avanturističkog vozila se slavi 25. godišnjica humanitarnog relija 4L Trophy. On nagoveštava budući 100 % električni SUV u segmentu B koji će početi da se prodavaje 2025. godine, a proizvodiće se u Francuskoj, u fabrici u Maubeuge-u, u okviru kompleksa ElectriCity.

R5 TURBO 3E, idealan za driftovanje
R5 TURBO 3E je spektakularno konceptno vozilo koje je u potpunosti električno i namenjeno driftovanju. Ovim vozilom se, povodom obležavanja 50. godišnjice vozila Renault 5, odaje počast njegovim najlegendarnijim sportskim verzijama: Renault 5 Turbo i Turbo 2. Reč je o reinterpretaciji koja kombinuje prepoznatljive zabavne vozne karakteristike i vrhunske performanse, a usmerena je na zabavu i igru, ali takođe i na digitalnu tehnologiju zahvaljujući nezamenjivim tokenima (NFT).

R5_TURBO_3E_show-car

R5_TURBO_3E_show-car

Renault je kao jedan od glavnih ciljeva svoje strategije postavio ponovno osvajanje segmenta C.
Konceptna vozila i novi serijski modeli koji će biti predstavljeni na Salonu služe kao dokaz ispunjavanja tog cilja i pokazuju da je marka usmerena na inovacije više nego ikad pre, pri čemu zadržava sve važne odlike svog identiteta i naglašava svoju stručnost u području električnih vozila.

Kangoo E-Tech Electric
Pre 25 godina stvoren je segment monovolumena koji se odlikovao jedinstvenim i praktičnim dizajnom i koji je prvi put uključivao klizna bočna vrata. Time je Renault Kangoo uspeo da se prilagodi vremenu u kojem je nastao, a istovremeno je bio usmeren na inovacije.

S obzirom da je prodat u više od 4,4 miliona primeraka u 50 zemalja širom sveta, Kangoo predstavlja istinsku „priču o uspehu”. Ovo vozilo objedinjava ono najbolje od sveta porodičnih automobila, zahvaljujući svom elegantnom dizajnu i prostranosti, kao i sveta komercijalnih vozila, zahvaljujući zapremini prtljažnika i robusnosti.

Nakon što je godinama ostvarivao uspon u višu klasu i uvodio inovacije, Renault Kangoo je sada prvi put u svojoj istoriji dostupan u verziji E-Tech Electric.

Model Kangoo E-Tech Electric je dostupan u zavisnosti od države (nije planiran za komercijalizaciju u Srbiji).

Novi Austral: tehnološki napredan SUV prvi put se predstavlja široj javnosti
Novi Austral svojim sportskim spoljašnjim dizajnom koji uključuje sve karakteristike SUV-ova nastavlja pohod koji je Renault započeo sa vozilima Mégane Conquest i Mégane E-TECH Electric sa ciljem ponovnog osvajanja C-segmenta. Novi Austral dolazi i u sportskoj verziji Esprit Alpine.

The_All-New_Renault_Austral_Esprit_Alpine_E-TECH_Hybrid_-_Iron_Blue

The_All-New_Renault_Austral_Esprit_Alpine_E-TECH_Hybrid_-_Iron_Blue

Unutrašnjost ovog vozila odlikuje se naprednim tehnologijama i elegantnim detaljima. Najdragoceniji element njegove prostrane i udobne unutrašnjosti jeste ekran OpenR na kojem se prikazuju podaci sa kontrolne table kao i podaci iz navigacionog i multimedijalnog sistema, pri čemu uključuje i najbolje Google usluge kao i aplikacije. Novi Austral je opremljen savremenom tehnologijom, pa tako ima 32 sistema za pomoć u vožnji (ADAS), MULTI-SENSE i 4CONTROL Advanced, treću generaciju sistema upravljanja svim točkovima. Sve te korisne, proaktivne i inteligentne tehnologije služe za udobnost, zadovoljstvo i sigurnost putnika u vozilu.

Osim što je konstrusan na Alijansinoj platformi CMF-CD, novi Austral je dostupan sa novim hibridnim pogonom E-TECH „Full Hybrid” koji je snažniji, efikasniji i štedljiviji kao i u verzijama sa dva blaga hibrida sa benzinskim motorima (48 V i 12 V). Ponuda uključuje niz elektrifikovanih motora koji odgovaraju potrebama privatnih i flotnih kupaca.

Reno: nova generacija „humanizovanog” suvozača koji će uskoro biti ugrađen u električna vozila
Renault i Cerence zajedno rade na stvaranju nove generacije virtuelnog suvozača, a sve kako bi ponudili potpuno digitalizovano iskustvo u našim budućim električnim vozilima.

Dve kompanije su udružile snage kako bi poboljšale iskustvo kupaca uvodeći humaniji način interakcije pri čemu će asistent proaktivno navoditi vozače i olakšavati im svakodnevnu vožnju objašnjenjima i personalizovanim savetima.

Evo nekoliko primera funkcija koje će obavljati Reno:
• predstavljanje novih funkcija vozila
• optimalno iskorišćavanje različitih mogućnosti punjenja električnih vozila
• predlaganje korisnih i inteligentnih funkcija kao što je podešavanje temperature u vozilu ili odgovarajući način vožnje u određenom trenutku
• kontinuirano prikupljanje informacija o korisniku kako bi bolje predvideo i ispunio njegove potrebe.

Reno će se temeljiti na asistentu kompanije Cerence i biće ugrađen u OpenR Link od 2024. na sledećoj generaciji električnih vozila marke Renault.

Official_avatar_RENO

Official_avatar_RENO

Renault će predstaviti svoj službeni avatar Reno na Pariškom salonu automobila od 17. do 23. oktobra

Scenic Vision
U okviru strategije Grupe, sa ciljem postizanja ugljenične neutralnosti u Evropi do 2040. i u svetu do 2050., Renault je prošlog maja, tokom samita ChangeNOW održanog u Parizu, predstavio konceptno vozilo Scenic Vision. Scenic Vision oličava obaveze marke Renault u vezi sa održivim razvojem i odražava plan dekarbonizacije čitavog životnog veka vozila. Na tom modelu se uvodi i nova bisernobela boja koja se suši UV lampama umesto standardnim infracrvenim grejačima koji troše puno energije, čime se utrošak energije tokom proizvodnje smanjuje za 75 %.
Sve informacije o vozilu Scenic Vision možete pronaći OVDE.

Kangoo Hippie Caviar Motel, električno konceptno vozilo namenjeno za razonodu
Renault na Pariškom salonu automobila predstavlja drugu etapu svoje strategije za razvoj vozila za razonodu: Kangoo Hippie Caviar Motel. Ovaj kombi je opremljen po uzoru na novi Kangoo L2 E-Tech Electric i predstavlja pravo mobilno, fleksibilno i dinamično utočište idealno za avanturiste i ljubitelje sporta u potrazi za prostranstvima i zanimljivim iskustvima.

R5 Prototype, spoj prošlosti i električne budućnosti
Duh svake marke izvire iz njenog nasleđa. Sa Renaultom 5 Prototype, avangardnom verzijom popularnog automobila čiji je elegantni predak svojevremeno osvajao srca velikog broja kupaca, marka nastoji da poveća pristupačnost električnih automobila u Evropi. Renault 5 Prototype je šarmantan i kompaktan gradski automobil koji jednu od svevremenih zvezda marke Renault vodi prema budućnosti zahvaljujući 100 % električnoj savremenoj verziji.

Megane E-Tech Electric, električno vozilo nove generacije
Megane E-TECH Electric je prvi model iz Renaultove druge generacije električnih vozila i novo poglavlje u električnoj revoluciji marke koja je započela pre više od deset godina. Osim što nudi internet usluge i što je integrisan u električni, ali i u digitalni ekosistem svojih korisnika, Megane E-TECH Electric za Renault takođe simboliše početak najavljenog ponovnog osvajanja C-segmenta. Megane E-Tech Electric trenutno nije planiran za komercijalizaciju u Srbiji.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *