MENI
Andrija Kostić Valelunga III trka jun 2024

Kostić na trećoj trci do 21. mesta u Italiji

Andrija Kostić Valelunga jun 2024

Vikend na Valelungi za zaborav

Uroš Brkić Split trka jun 2024

16. 06. 2024. Comments (0) Views: 209 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Brkiću prvo mesto u klasi i drugo u generalnom

Jedan od prepoznatljivijih auto sportskih događaja u regionu „27. Nagrada Radošić-Malačka sv. Dujam 2024“ nadomak Splita, privukao je ukupno 79 vozača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Mađarske i Srbije. Posle dve vožnje na stazi ukupne dužine 4100 metara jedini predstavnik Srbije Uroš Brkić osvojio je prvo mesto u klasi, odnosno drugo u generalnom plasmanu.

Za volanom prototipa NORMA M20F, Brkić je dominirao u klasi CN E2/SC, zauzevši prvo mesto od samog početka trke. U generalnom plasmanu osvojio je drugo mesto, zaustavivši se samo iza Lasla Sasa iz Mađarske, vozača formule Reinard 3000. Treće mesto pripalo je domaćem vozaču Dejanu Dimitrijeviću sa SEATOM 2000 TURBO.

Brkićeva vožnja ostavila je značajan utisak na publiku. Vreme od 2:18.18 u prvoj trci najavljivalo je sjajan dan, dok je druga trka bila izazovnija zbog ulja na stazi, rezultirajući vremenom od 2:21.42. Ukupno vreme od 4:39.60 bilo je dovoljno za drugo mesto u generalnom plasmanu i prvo u klasi.

– Ušao sam u prvu trku veoma agresivno i postavio zadovoljavajuće vreme. Za drugu sam video da imam još malo prostora da popravim vreme, ali nažalost, bilo je ulja na stazi i nisam mogao poboljšati rezultat. Ukupno vreme iz obe vožnje bilo je dovoljno za pobedu u mojoj klasi. Osim ovoga želeo bih da istaknem da smo pred ovu trku dosta radili na setapu automobila i pokušali smo neke promene koje do sada nismo primenjivali, a sve to uz podršku kuma iz Splita Josipa Matića koji se potrudio da se automobil ovoga vikenda ponaša odlično – rekao je Brkić posle trke.

Poredak u klasi je sledeći.
– Iza mene završio je Filip Magdić, koji je vozio prototip GIBSON NEMESIS 2000 TURBO, a to je automobil sa izuzetno visokim performansama. Treće mesto u klasi zauzeo je mađarski vozač Tamaš Kovač sa svojim prototipom TALEX. Koristim priliku da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli u današnjem uspehu – jasan je Brkić.

Posle Splita Brkić je potvrdio dominaciju u svojoj klasi i konačno izbio na vodeću poziciju u šampionatu Centralnoevropske zone (CEZ).

Sledećeg vikenda šampionat sa nastavlja trkom na stazi Kroja u Albaniji, koja se vozi po največem usponu u šampionatu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *