MENI
43.-Srbija-reli-mala-pomoć-publike

Od zaštitnog kaveza do registracije reli automobila

Učenici XIV beogradske gimnazije finalisti međunarodnog Renault takmičenja „Tvoja...

Dusan i gimnazijalci 2

10. 12. 2019. Comments (0) Views: 183 Bezbednost

Borković gimnazijalcima govorio o bezbednosti u saobraćaju

Srpski automobilista Dušan Borković danas je pred učenicima pančevačke gimnazije “Uroš Predić” govorio o bezbednosti u saobraćaju i važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Predavanje je održano u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja.

U prethodnih 30 godina na putevima Srbije život je izgubilo više od 40.00 ljudi. Tokom prošle godine mladi su bili na drugom mestu, posmatrano po starosnoj strukturi, kada govorimo o broju poginulih lica u saobraćaju. Međutim u svojstvu vozača i putnika u automobilu najugroženija starosna grupa su upravo mladi i to u uzrastu od 15 do 24 godine.

Dusan i gimnazijalci

Dusan i gimnazijalci

„Bezbednost u saobraćaju je tema o kojoj mora stalno da se govori i ja to doživljavam kao svoj zadatak. Pri tome, pre svega mislim na edukaciju mladih, kao veoma ugrožene kategorije. Želim da ih usmerim na krajnje odgovorno ponašanje u saobraćaju, jer za tragediju je dovoljan samo jedan trenutak. To može da se spreči zdravim i promišljenim odnosom prema vožnji. Dobro voziti ne znači samo poznavati propise i imati brze reflekse, nego i znati ophoditi se u saobraćaju, biti odgovoran i tolerantan. Za razliku od treznih, alkoholisani vozači svojim načinom vožnje ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja. Kada se profesionlano bavite automobilizmom na samom početku naučite da vam od koncentracije zavisi život. Bukvalno ništa ne sme da vam odvuče pažnju. Jedina razlika između trka i regularnog saobraćaja je brzina, ali načelo koncentracije bi trebalo 100% da se primeni u svakodnevnoj vožnji“, poručio je Borković gimnazijalcima.

Dušan je krajem 2017. godine potpisao Protokol o saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i od tada neprekidno radi na edukaciji mladih u ovoj oblasti.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *