MENI

Marina Lazić prva Mis sveta auto moto sporta

Podeljene titule u nedeljnom finalu

16. 09. 2017. Comments (2) Views: 6814 Autosport, Kružne trke

Beranovac subotnja priča, s puno zapleta

Finalni vikend auto sporta na kružnim stazama održava se ovog vikenda na Beranovcu u organizaciji Beep Beep rejsing tima iz Kraljeva, na perfektan način. Zamišljen sa radnim naslovom „Beranovac jedna priča“ posle prvog od dva takmičarska dana iznedrio je obilje zapleta, koji su više nego dovoljan razlog da svi koji nisu mogli ili nisu znali da dođe u subotu, obavezno ne propuste nedeljni takmičarski dan.

foto: Jevtić

Prepodnevni deo dana protekao je kako red nalaže u aktivnostima vezanim za tehnički, verifikaciju i naravno treniranje. Prvo su odrađeni slobodni zatim i kvalifikacioni treninzi. Tačno 68 takmičara prošlo je iste u četiri raspisane divizije, bez ikakvih problema što je nagoveštavalo uzbudljiv nastavak, tačnije pretposlednju trku šampionata SAKSS.

Čast da otvore zvanični deo pripao je takmičarima divizije 1 koju su sačinjavale klase : 3, 4, 5, 6, 8 i 9. Sa starta silovito poveo je Nemanja Milovanović predstavnik klase 8, potpuno logično imajući u vidu činjenicu da je u kvalifakicijama imao najbolje vreme, ali avaj. Samo dva kruga trajala je Milovanovićeva trka, jer je zbog ventila morao da završi pre kraja. Na čelu je izbio Darko Božilović vodeći u klasi 9 ujedno u diviziji. Ritam su mu davali Dragan Stojković u nepotpuno pripremljenom automobilu i Aleksandar Pantelić u auto rentiranom za pomenutu priliku. Već u polovinom trke Božilović je imao problema sa prozorom na vratima od vozača, što je u jednom trenutku uslovilo diskvalifikaciju, ali je na osnovu nezvaničnih rezultata asa podno Bagdale podigao pehara za prvo mesto na pobedničkom podijumu. Do završetka izveštaja sportska komisija je još većela šta i kako po pitanju prozora i bezbednosti, tačnije neispravnosti.

U klasi 3 Dragan Gagi Filipović je dozirano i vrlo mudro odradio 12 krugova ne ulazeći u duele sa „jačim“ kolegama u diviziji ujedno održavajući prednost u odnosu na Vuka Radenkovića jedinog konkurenta.
Klasu 4 još u formacijskom krugu obeležio je Nenad Savić Nešec tako što je 100 metara od starta imao problema da pokrene juga, na tome se nažalost i završilo. To svakako nije omelo Željka Pisarića da trijumfuje ispred Radoslava Raleta Vukosavljevića. Uroš Brkić u klasi 5 bio je brži od Vladimira Panića. U klasi 8 potpuno zasluženo slavio je Miodrag Marinković. Aleksa Radojković je poput pomenutog Milovanovića morao pre vremena da završi trku takođe zbog kvara, ali je na stazi ostao tri kruga duže.

Početak naboja i adrenalina, što se dalo videti i po reakcijama publike, nastupio je kada su na stazu izašli takmičari klase Hibrid. Kao po ustaljenom običaju viđeno je pregršt preticanja, promena u plasmanu iz kruga u krug, sa sve neizbežnim izletanjem, da bi posle 12 krugova prvi kroz cilj prošao Viktor Davidosvaki što mu je bilo dovoljno za titulu. No, Dušan Nastasijević je uložio prigovor, tako da se čeka odluka za „zelenim“ stolom.

Mali N po običaju priređuju veliku zabavu. Posle dva puan kruga od starta u krivini jedan Igor Franićević se okrenuo i onda je nastao karambol. Prvo je na njega naleteo Đorđe Ristić i još četiri takmičara koji nisu mogli da izbegnu kolege na stazi. Pucalo je na sve strane, leteli su delovi iza ograde, koja je od siline udarca i pukla na jednom mestu, ali na sreću ni jedan takmičar nije povređen, a što se tiče štete, jedino će ćar imati auto limari, koji tokom noći vredno raditi, kako bi šest automobila osposobili za nedeljnu trku. Pomenuti karambol uslovio je prekid, ali sve pohvale zaslužuju ekipe hitne pomoći, vatrogasaca, vozila bezbednosti, sudije i obezbeđenje. U rekordnom roku sve je osposobljeno za nastavak dok je sunce neumito grabilo ka zapadu. U restartu najbolje se snašao Nikola Lazarević, ali je on posle trke „pao“ na meranju, bio je lakši nego što je predviđeno.
Kup fića I i II vožen je praktično u sumrak. U kup 1 slavio je Marko Pavlović, odnosno u kupu II Nikola Ekmeščić.
Nedeljni program podrazumeva svečano otvaranje koje je zakazano u 12 sati, da bi start prve trke usledio pola sata kasnije!!!


Milovanović za finale u pozajmljenoj spravi

Nemanja Milovanović kao što smo rekli još jednom tokom aktuelne sezone nije imao sreće sa svojom hodnom sivik, gotovo da je svaki put izdala junaka, kad god je moglo. Ali, zato uporni Milovanović ima rešenje.

– Na nedeljnoj trci voziću automobila Vuka Radenkovića, vagen polo 1.4 tako da ću ipak da se trkam. Računam obećao sam sebi da ću kući da se vratim sa peharom, a još više jer ću od ćerkice dobiti poljubac, a to vredi više od milion pehara – slovi Milovanović.

REZULTATI

Divizija+1+Trka+1+

Divizija+2+Trka+1+

Divizija+3+Trka+1+Klasa+III

Divizija+3+Trka+1+Klasa+IV

Divizija+3+Trka+1+Klasa+IX

Divizija+3+Trka+1+Klasa+V

Divizija+3+Trka+1+Klasa+VIII

Divizija+4+Trka+1+-1

Tagovi: , , , , , ,

2 odgovora na Beranovac subotnja priča, s puno zapleta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *