MENI
Andrija Kostić Mizano F4 maj 2024

Andrija Kostić bez sreće na trkama u Mizanu

Nadmetanje niz Veliku Moravu

5. 05. 2024. Comments (0) Views: 190 Autosport

Petroviću podijum i bodovni saldo

Prvi vikend italijanske formule 4 koji je vožen u Mizanu, pisti na obali Jadranskog mora, Andrej Petrović je odradio više nego kvalitetno. Od tri trke koliko previđa Pravilnik, Petrović se na drugoj domogao trećeg mesta na pobendičkom podijumu kada su novaljije u pitanju i pride je uknjižio jedan, ali i te kako vredan bod.

Andrej Petrović F4 Mizano maj 2024

Andrej Petrović F4 Mizano maj 2024

– Prvi trkački vikend u Italiji je super protekao. Posle treninga smo videli da imamo brzinu da se borim za pozicije koje donose bodove, ali u kvalifikacijama to nisam uspeo da pokažem, jer sam dva puta bio 16. U prvoj trci sam završio na 17. mestu čime svakako nismo bili zadovoljni. Znali smo da moram da dodam malo gas, i onda sam na drugoj trci uspeo da se popnem na podijum u konkurenciji debitanata i ujedno uknjižim prvi poen. Sve u svemu pozitivan vikend, dosta toga smo naučili i nadam se da ćemo sledećeg vikenda moći da se borimo u top 5 – rekao je Andrej Petrović iz Mizana.

Naknadnom odlukom direkcije takmičenja, došlo je do promene u plasmanima. Ulsed penalizacije nekolicine takmičara, Petrović je „zaradio“ još tri pozicije, tako da je treću trku završio na 12. mestu, ali što je takođe i te kako važno u konkurenciji debitanata dokopao se još jednog trećeg mesta na podijumu.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *