MENI
PUBLIKA JE SPREMNA Čekaju plan rada kao pokisli sunce

Plan rada SAKSS poslednjeg dana januara

EVROPSKI PROJEKT Honda Civic

Honda ulazi u WTCC

UPRAVNI ODBOR SAKS SRBIJE U RADNOJ ATMOSFERI KOJA OBEĆAVA Od nečeg mora da se krene

31. 01. 2012. Comments (0) Views: 355 Autosport, Ostalo

Nastavak za nedelju dana

Prvi sastanak Upravnog odbora nove vladajuće garniture Sportskog auto karting saveza Srbije, obeležila je radna atmosfera, koja nagoveštava ozbiljan pristup u daljem radu. Više od tri sata pričalo se na razne teme, a novi sastanak koji je zakazana na istom mestu u isto vreme za nedelju dana, potvrda je rešenosti da se stavri pokrenu na bolje.

UPRAVNI ODBOR SAKS SRBIJE U RADNOJ ATMOSFERI KOJA OBEĆAVA Od nečeg mora da se krene

UPRAVNI ODBOR SAKS SRBIJE U RADNOJ ATMOSFERI KOJA OBEĆAVA
Od nečeg mora da se krene

– Članovi Upravnog odbora jednoglasno su odlučili, da se ništa ne može postići samo na jednom sastanku, i da ne bi lomili preko kolena, što bi se reklo, odlučili su da se u narednom periodu, sastaju jednom nedeljno, dok ne odrade sve zacrtne zadatke. A, ruku na srce nije da ih nema. Raduje da je tokom sastanka sve vreme vlada radna atmosfera, a svi članovi odavali su utisak da su orni, spremni i naoštreni da se uhavte u koštac sa nastalim problemima i reše ih na najbolji mogući način po Savez i članove – prvi je komentar Zorana Burića zamenika predsednika Upravnog odbora SAKSS.

U pauzi do narednog sastanka, svako od članova preuzeo je obavezu da pokrene i nađe rešenja za mnogobrojna pitanja, koja se direktno tiču takmičara, organizatora, drugim rečima boljeg i profesionalnijeg rada Saveza.

– Statut, staro dobro pitanje i ovoga puta je bilo razmatrano i odlučeno je da se posle pažljivog proučavanja istog, promene prevaziđeni članovi i da se novi uskladi sa postejećim nekog od Saveza u okruženju, koji uspešno radi. Pokrenuta je studija da SAKS Srbije dobije generalnog sekretara, koji bi u isto vreme bio predsednik Izvršnog odbora. Drugim rečima tendencija je da se pomenuti odbor ukine, a da generalni sekretar u relaciji sa četiri recimo komesara, predstavnika kruga, brda, relija i kartinga uspešno zameni i podigne nivo i kvalitet rada – nastavlja Burić.

Kartingu kao osnovnoj školi sportske vožnje posvećeno je značajno vreme. Finansije su bile neizostavna tema, a pričalo se o usklađivanju takmičarskog kalendara u odnosu na međunarodna takmičenja.

– Počev od ove, pa u naredne tri sezone, odlučeno je da se ogromna pažnja posveti kartingu, kao rasadniku automobilista. Uz pomoć resornog i drugih Ministarstava, Savez želi da karting dobije sasvim novi položaj i značaj u radu. Tim povodom i Savez će biti organizator barem jedne trke tokom prve sezone. Krajnji plan budžeta za aktuelnu sezonu biće poznat do kraja februara. Zbog preklapanja termina sa međunarodnim takmičenjima odlučeno je da pojedina domaća takmičenja dobiju nove datume održavanja. Sekretarijat je bio na dnevnom redu takođe, a čulo se da bi ga pored generalnog sekerata sačinjavali još čovek za marketing i odnose sa javnošću, tehnička i pravna pitanja. Drugim rečima, biće zaposlenih u Savezu, koji će ,odgovarati za svoj rad. O preostalim članovima Upravnog odbora raspravljaće se koliko na narednom sastanku – završio je Burić.

Komentari su zatvoreni.