MENI
FLEMBO DIJAMANT SRBIJA A. Bosio, D. Perišić i F. Kersosimo

Osam sati Suzuke

FAM „podmazuje“ krosere i brđane

ZAVRŠILI PRE VREMENA Flembo Dijamant Srbija

29. 07. 2012. Comments (0) Views: 537 Brzinski, Motociklizam

Bosio prilikom pada oštetio motocikl

Ekipa “FLEMBO DIJAMANT SRBIJA” je nastupila na čuvenoj trci “8 sati Suzuke” u Japanu. Nažalost, naša ekipa nije završila trku, jer je u četvrtom satu trke, Andrea Bosio doživeo težak pad i mnogo oštetio motocikl, tako da nije bili moguće nastaviti takmičenje.

 ZAVRŠILI PRE VREMENA Flembo Dijamant Srbija Srpska reprezentacija u brzinskom motociklizmu je jedini privatni tim iz Evrope na ovoj trci (pored jos 5 fabričkih evropskih timova). Naša ekipa je nastupila u sastavu: Dragoslav Kule Perišić, Andrea Bosio i Frank Kerosimo na motociklu Kawasaki ZX 10R (startni broj 46) u najacoj klasi EWC od 1000 kubika.

Od samog početka produženog trkačkog vikenda (u četvrtak) naš tim je imao velikih problema. Najpre je na prvom nezvaničnom treningu Kule Perišić imao velikih problema sa motociklom zbog blokiranja kočnica. U petak na prvom kvalifikacionom treningu zbog izuzetne gužve na stazi i nepropisne vožnje Japanskog takmicara, Perišić doživljava težak pad pri brzini većoj od 200 kilometara na čas. Na sreću, prolazi samo sa višestrukim podlivima i razderotinama. Motocikl je tom prilikom bio dosta ošteđen, tako da su mehaničari posle višečasovnog rada ipak uspeli da ga pripreme za drugi zvanični trening.

Ali, problemima tu nije bilo kraja. Već na početku treninga motocikl je otkazao, tako da je Italijan Andrea Bosio na stazu izašao sa rezervnim motociklom. Kulminacija problema dešava se u drugom satu treninga kada na Bosija pri brzini od 260 km/č naleće francuski vozač i dolazi do žestokog udesa. Vozači su, na sreću prošli samo sa lakšim povredama, ali je rezervni Kavasaki skoro potpuno uništen.

Nadčovečanskim naporima, tim mehaničara tokom noći između subote i nedelje ipak je uspo da osposobi jedan motocikl za glavnu trku, tako da je ekipa uspešno startovala sa poslednje pozicije (jer nisu izvezli potreban broj krugova u drugom kvalifikacionom treningu). Veoma dobrim vožnjama Dragoslava Perišića i Franka Kerosima naš tim se probio do 33. pozicije, a onda u četvrtom satu trke Andrea Bosio doživljava teži pad, koji je značio i kraj takmičenja.

Srdačnu dobrodošlicu našem timu priredio je proslavljeni fudbaler (trener fudbalskog kluba “Nagoja”) Dragan Stojkovic Piksi, koji im je pružio bratsku pomoć i podršku. Zbog prvenstvene fudbalske utakmice u Saporou, Piksi nije prisustvovao takmičenju. Sledeće takmičenje u okviru Svetskog endjurans šampionata održava se 12. avgusta u Nemačkoj “8 sati Oseršlebena.

Komentari su zatvoreni.