MENI
Hibrid Željko Pisarić 22

Pisarić bez milosti po kiši u Hibridu

Aleksa Radojković šampionski u finalu

_REN9320.JPG Duca

10. 10. 2021. Comments (0) Views: 649 Autosport, Kružne trke

Zbog kvara Borković nije vozio u Barseloni na poslednjem TCR Evropa vikendu

Srpski automobilista Dušan Borković završio je ovogodišnju sezonu u TCR šampionatu, na žalost, bez mogućnosti da izveze trke u Barseloni zbog velikog kvara na automobilu. Problemi sa elektronikom menjača na Audiju RS 3 LMS obeležili su ovu godinu, a kulminacija se desila tokom kvalifikacija na poslednjem vikendu, kada je srpskom asu počeo da otkazuje i motor.

„Problemi sa menjačem odrazili su se tokom kvalifikacija i na rad motora usled čega je automobil počeo da gubi snagu. Nije bilo dovoljno vremena da se menja motor, pa je tim na moju veliku žalost doneo odluku da nije moguće da vozim poslednje dve trke u Barseloni. Dosadašnjim analizama utvrdili smo da u toku svake trke izgubim između tri i pet sekundi zbog menjača. Deluje mi potpuno neverovatno da za sve ovo vreme inženjeri nisu uspeli da otklone problem“, rekao je Borković.

Vozač NIS Petrol Racing Tima osvojio je ukupno 192 boda tokom sezone, a najbolji rezultat je imao na stazi Zandvort u Holandiji kada se nakon prve trke popeo na pobedničko postolje osvojivši treće mesto. Iako je Borković ostvario gotovo sve što je obećao pre početka sezone, ipak ostaje gorak osećaj da je sve moglo da bude drugačije.

„Mnogo mi je teško jer sam imao nekoliko dobrih trka i mogao sam da uđem u prvih pet u generalnom plasmanu. Ostaje žal jer sam želeo mnogo više. Nadam se da će sledeće godine biti bolje. Ja sam siguran u sebe i svoj Nis Petrol Racing Tim i znam da sam u top pet, ali automobilizam je tehnički sport i ovakve stvari se nikada ne mogu predvideti. U narednom periodu ću sa timom odlučiti šta ću voziti sledeće godine. Razmotrićemo šta je to najbolje za mene i za predstavljanje Srbije. Želeo bih i da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a pre svega sponzorima, mojim vernim fanovima i Srbiji na velikoj podršci“, rekao je Borković.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *