MENI

Stanojević treći posle Mladine

Globare u znaku stranaca

16. 06. 2016. Comments (0) Views: 636 Motociklizam, Motokros

Moto kros Evropa dolazi u Globare

Moto klub Gajić na stazi Globare nadomak Kruševca ugostiće vrhunske moto kros vozače, ne samo iz Istočne Evrope, kako je bilo sezonama unazad, već će ljubitelji ove discipline moći da uživaju u bravurama vozača iz Italije, Češke, Austrije, Mađarske i Španije. Tokom dva dana majstori volana na dva točka boriće se za bodove u okviru Balkanskog šampionata, ali i za finalno takmičenje šampionata Evrope u klasama MX 65 i MX 85.

Globare otvaranje

Zbog velikog broja takmičara organizator se nalazi na slatkim mukama, kako sve da spakuje u dva dana i pored činjenice da sunce u junu zalazi dosta kasno. Zbog navedene činjenice MS Srbije i MK Gajić pozivaju domaće takmičare da još u petak odrade tehnički i verifikaciju, kako bi na taj način omogućili gostima da isto to odrade u subotu prepodne.

Subota će biti i takmičarski dan i to posle slobodnih treninga i kvašenja staze. Finalnu kvalifikacionu trku klasa MX 65 i MX 85 za konačni obračun šampionata Evrope u Češkoj zakazan 27. jula golobradi momčići odradiće počev od 15.25 časova. Po treći put će Miodrag Stanojević overiti kartu za finale u klasi MX 85, na radost domaće publike. Dva sata kasnije na scenu stupa starija ekipa, tačnije vozači klasa MX, odnosno MX 1, koji će ujedno zatvoriti subotnji takmičarski program.

Svečano otvaranje takmičenje u nedelju 19. juna zakazano je za 10 časova, posle čega sledi start prve od devet zakazanih trka po klasama. Više od sedam sati u kontinuitetu grmeće od moćnih mašina, a u zavisnosti od vremena, ili će biti neizostavne prašine, odnosno blata u slučaju kiše. Sve u svemu praznik moto krosa u najavi. Svečana dodela nagrada biće upriličena u 18.15 časova.

Komentari su zatvoreni.