MENI

Borković ubedljivo najbolji prvog dana 53. Srbija relija

Tri prvoplasirane posade na 53. Srbija reliju

Dušan Borković dominirao na 53. Srbija reliju

Borković i Marković pobednički podijum Vrnjačka banja 53. Srbija reli

4. 10. 2020. Comments (0) Views: 233 Autosport, Reli

Borković odbranio šampionsku titulu na 53. Srbija reliju

Srpski automobilisti Dušan Borković i suvozač Igor Marković odbaranili su šampionsku titulu i popeli se na postolje 53. Srbija relija. Vozač NIS Petrol Racing Tima je u škodi fabiji R5 EVO bio bolji za 2 minuta i 20 sekundi od drugoplasirane bugarske posade Angelov – Gadžev.

Drugog takmičarskog dana voženi su brzinski ispiti: Klobuk 1, Župa Tamjanika 1, Stanišinci REV 1, Klobuk 2, Župa Tamjanika 2 i Stanišinci REV 2. Na svih 12 brzinskih ispita koji su voženi tokom dva dana Borković je na oduševljenje publike demonstrairao atraktivnu vožnju. Za razliku od subote, tokom drugog dana takmičenja vladale su vrlo nepovoljne vremenske prilike uz kišu i veliku oblačnost na pojedinim deonicama, što je uslovilo i oprezniji tempo vožnje. Vremenski uslovi, kao ni kvar na šolji amortizera nisu sprečili Borkovića i Markovića da i drugog dana imaju najbolje vreme i odbrane šampionsku titulu najprestižnijeg međunarodnog takmičenja na našim prostorima.

“Ovo je još jedna meni veoma važna titula koja je ujedno i šlag na torti ove neobične sezone, nakon osvojene titule i šampiona TCR Istočna Evropa. Iako sam imao pritisak odbrane titule, moram da priznam da je ipak bilo lakše nego prošle godine. Neizmerno sam zahvalan fanovima koji su ove godine došli u velikom broju, mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku kao i NIS Petrol Racing timu, škodi Srbija i gradu Vrnjačka Banja”, rekao je Borković.

Ove godine Srbija reli okupio je preko 40 posada iz Srbije, Bugarske, Turske i Rumunije, a bodovao se za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske.

Srbija reli organizovali su Auto-moto savez Srbije (AMSS), Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Grad Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i AMS Osiguranja a.d.o.

Tekst i foto: PR Team

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *