MENI

Borković bez bodova u Mađarskoj

Ponikve iz trkačkog ugla (VIDEO)

4. 05. 2014. Comments (0) Views: 531 Autosport, Kružne trke

Još malo pa grudvanje!

Druga planirana trka otkazana zbog snega i temperature koja je bila na nultom podeoku! Za plasman u Šampionatu boduje se samo prva trka. Pobednici po divizijama Petar Jovanović (mali N), Predrag Lambaša (jugo hibrid), Aleksa Radojković (1400 N), Viktor Davidovski (2000 N) i Mirko Milovanović (2000 SP).

DSC_0287
foto: Brzkrug.com

Kad može sneg u maju, onda više ništa ne treba da začudi, pa je tako sasvim logično da je uvodna trka Otvorenog šampionata Srbije na kružnim stazama otkazana. Preciznije rečeno, otkazan je kompletan drugi takmičarski dan, ali će rezultati prve trke, vožene u subotu, biti normalno verifikovani.

Problemi s vremenskim (ne)prilikama, započeti tokom subote, postali su još veći s nedeljnim jutrom. Magla, kiša, a potom i susnežica, bili su veliko iskušenje za sve aktere, od sudija na krivinama (koje su zaslužile sve pohvale), do takmičara i njihovih mehaničara. Odlukom direktora trke, od 10 časova vožen je „warm up“, a nakon toga je startovala trka divizije tri, koja je zbog guste magle odložena u subotu. U diviziji koju su činile klase III, IV i V, po teškom pljusku na pisti aerodroma Ponikve, prva uzbuđenje viđena su u već u prvoj desnoj krivini. Najbolji s treninga, Makedonac Davidovski, imao je kontakt s Božilovićem, baš kao i Milovanović s Trbovićem.

2014-05-04 16.25.46

U pozadini su i takmičari iz manje klase imali svoj obračun, u kojem je Todor Stamenković izvukao deblji kraj u karambolu s Vojnovićem, baš kao i Ćopić u kontaktu sa Slobodanom Jovanovićem. Posle te početne gužve nije bilo previše uzbuđenja, osim sporadičnih okretanja, izletanja i ostalih „stilskih figura“ po stazi.

U najjačoj klasi divizije, Mirko Milovanović i pored oštećenja pobeđuje, ispred Dragana Stojkovića i Aleksandra Tošića. U klasi IV Makedonac Davidovski biva bolji od Dike Zečevića i Slobodana Jovanovića, a u klasi III, na debiju u „pežou 106“, mlađani Aleksa Radojković ostvaruje pobedu na debiju u novoj klasi, zaokruživši tako sjajan vikend, pošto je i u trci klase „mali N“ osvojio drugo mesto u subotu!

Kraj te trke označio je i kraj trkačkog vikenda u celosti. Prostranstvo aerodroma ubrzo je počeo da zasipa sneg (!), pa je direktor trke, u saradnji s vozačima, doneo odluku da se drugi takmičarski dan otkaže, što je bila jedina razumna odluka. Ostaje žal što je vreme pokvarilo premijeru sezone, i to na sjajno postavljenoj novoj stazi, koja je pravo osveženje za domaće okolnosti. Novi sastanak na kružnim stazama zakazan je za 31. maj i 1. jun, na stazi Zalužani kraj Banjaluke.

I. Marković

Komentari su zatvoreni.