MENI
Reli 1

Borković ubedljivo najbolji prvog dana 52. Srbija relija

Dušan Borković i Igor Marković bez premca na 52....

29. 09. 2019. Comments (0) Views: 376 Autosport, Reli

Srspki automobilisti Dušan Borković i suvozač Igor Marković pobednici 52. Srbija relija

Srpski automobilisti Dušan Borković i suvozač Igor Marković pobednici su najprestižnijeg domaćeg automobilskog takmičenja, 52. Srbija relija, čime se titula tačno posle 27 godina ponovo vratila u ruke domaće posade. Borković je u Škodi fabiji R5 EVO bio najbolji na svih 14 brzinaca koji su voženi na šest lokacija tokom dva dana takmičenja.

U veoma jakoj konkurenciji 45 posada iz Srbije, Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske i Japana, Borković i Marković su suvereno vladali svim brzinskim ispitima i takmičenje završili sa skoro pet minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranu posadu. Posle sjajne vožnje prvog dana, istim tempom su nastavili i drugog dana kada su bili najbolji na stazama: Goč, Boturići i Stanišinci.

Dušan Borković i Igor Marković 52. Srbija reli pobednici u generalnom plasmanu

Dušan Borković i Igor Marković 52. Srbija reli pobednici u generalnom plasmanu

“Presrećan sam zbog ovog trijumfa. Posle 10 godina sam se vratio svojoj omiljenoj disciplini. Imao sam malu bojazan na početku takmičenja, s obzirom da sam se tek upoznavao sa automobilom. Nisam znao koliko ću se brzo adaptirati, međutim već od prvog kilometra sam osetio da jako dobro vladam autom i da mogu da diktiram ritam relija. Neizmerno sam zahvalan fanovima i mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku kao i svom NIS Petrol Racing timu, Škodi Srbija i gradu Vrnjačka Banja”, rekao je Borković.

Poslednji pobednik iz Srbije na najvažnijem domaćem takmičenju, koje je tada nosilo zvaničan naziv YU reli bio je Vićentije Savić sada već daleke 1992. godine, a zahvaljujući Borkoviću titula se posle punih 27 godina ponovo vraća u ruke domaćeg takmičara.

“Posebno sam ponosan na činjenicu da sam vratio titulu kući. Ovo je bila moja ogromna želja od samog početka, ali nisam bio siguran da ću u tome i uspeti – utoliko je moja sreća danas veća”, dodao je Borković.

Srbija reli organizovali su Auto-moto savez Srbije (AMSS), Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Grad Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i AMS Osiguranja a.d.o.

Tekst i foto: PR Dušana Borkovića

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *