MENI
Uroš Brkić brdska trka Halovo

Uroš Brkić brži od Gregorža Dude u WRC hjundaiju

Dragan Stojković Verba i Uroš Brkić Beranovac 20 VI 2020

Dupli Beranovac za finale šampionata na kružnim stazama

Dusan automobil reli

22. 09. 2020. Comments (0) Views: 243 Autosport, Reli

Borković brani šampionsku titulu na 53. Srbija reliju

Dušan Borković, vozač NIS Petrol Racing Tima i prošlogodišnji pobednik Srbija relija, potvrdio je učešće i na ovogodišnjem najznačajnijem međunarodnom automobilskom takmičenju na našem prostoru. Pobednički tandem Borkovića i suvozača Igora Markovića tako će ove godine braniti šampionsku titulu na 53.Srbija reliju koji će se održati od 2. do 4. oktobra u Vrnjačkoj Banji.

Ove godine Srbija reli okupio je preko 40 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Turske i Rumunije. Reli se boduje za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske.

Ceremonijalni start relija, zakazan je u petak, 2. oktobra u 21h u centru Vrnjačke Banje, a Dušana Borkovića i Igora Markovića u Škodi fabiji R5 EVO očekuje ukupno 12 specijalnih ispita, po šest svakog dana vikenda.

„Bila je ovo jedna u najmanju ruku čudna sezona koju je u potpunosti diktirala globalna pandemija. Ipak sam uspeo da iz nje izvučem maksimum, pre svega titulom šampiona TCR Istočna Evropa, a sada svim srcem želim da ponovim uspeh sa prošlogodišnjeg relija i završim ovu godinu maksimalnim učinkom. Reli je moja velika ljubav kojoj sam se prošle godine vratio posle dosta vremena i sada ću je se teško odreći. Željan sam domaće publike i siguran sam da ću dati sve od sebe zajedeno sa suvozačem Igorom Markovićem. Nas dvojca se odlično poznajemo, a prošle godine sam upoznao i teren, tako da sam siguran da imamo dobitnu kombinaciju“, rekao je Borković.

Srbija reli se održava u organizaciji Auto Moto Saveza Srbije, Sportskog auto i karting savez Srbije i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja. Takmičenje se održava još od 1967.godine.

TEKST I FOTO: PR TEAM

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *