MENI

Užice spremno za jubilarni 50. Srbija reli

Stajkov ostavlja samo „mrvice“ rivalima

22. 09. 2017. Comments (0) Views: 814 Autosport, Reli

Spektakl za jubilej!

Jubilarni 50. Srbija reli startovao je sa užickog Trga partizana u velikom stilu, onako kako to slavljeniku i dolikuje. ‎Čast da svečano otvori reli u ime organizatora imao je Mirko Butulija, predsednik AMSS, institucija koja već pola veka neguje tradiciju čijim trajanjem se niko u bližem okruženju ne može podičiti, a čak su i u Evropi retka takmičenja s ovako dugim „rokom trajanja“. Tom prilikom je predsednik AMSS uručio posebno priznanje Miloradu Cvijoviću‎, za uspešan rad na održavanju relija tokom proteklih 40 godina.

Posle uvodne reči gospodina Butulije, tačno u 20:01 sa startne rampe je krenuo lanjski pobednik, Plamen Stajkov, ispračen ovacijama i aplauzima brojnih Užičana i ostalih ljubitelja relija koji su se okupili u neveratnom broju, pa je glavni gradski trg, ali i okolne ulice bile tesne da prime sve zainteresovane posetioce! Nakon Stajkova preko startne rampe prešle su 33 posade, među kojima su i gosti iz Bugarske, Turske i Slovenije. Osim u automobilima, među gostima su bile i zvanice iz automobilskih saveza Bugarske i Albanije.

Jubilej su uveličali i brojni domači asovi koji su imali ulogu startera, poput Vičentija Savića, Vlada Dubljanina, Miluna i Milovana Vesnića, Žarka Terzića i drugih proslavljenih automobilista užičkog kraja.

Posle ceremonijalnog dela u subotu i nedelju su na programu takmičarski specijali na kojima će se odlučivati pobednici u okviru Evropskog reli trofeja, šampionata Centralnoevropske zone, ali i šampionata Srbije.

Priznanje i čestitke i od Žana Toda

Predsednik FIA i specijalni izaslanik Generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima Žan Tod, obratio se prisutnima video porukom u kojoj je izrazio iskrene čestitke u ime cele FIA porodice za 50. godišnjicu održavanja Srbija Relija. “Ova manifestacija je postala prestižna i simbol dobro organizovanog relija, koji predstavlja važan deo FIA Evropskog i Balkanskog reli trofeja. Porast reli takmičenja u regionu je rezultat profesionalizma i posvećenosti Auto-moto saveza Srbije, te bih hteo da se zahvalim mom dobrom prijatelju, predsedniku Mirku Butuliji kao i celokupnom osoblju i volonterima koji su svojim radom doprineli dugogodišnjem uspešnom održavanju Srbija relija”.

Predsednik FIA je naglasio i da bezbednost mora biti prioritet svih nas, apleujući na učesnike da se pridržavaju instrukcija organizatora i sudija, kako ne bi sebe i druge doveli u potencijalno opasne situacije.

PR tim SAKSS

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *