MENI
Rotaks senior Ada Huja Adrian Dobrić i 333 i Nikola Tošić 308

Jenić i Tošić najbrži u finalnom izdanju na Ada...

Fijasko u finalu mini rotaks klase na Ada Huji

Ada-Huja-CEZ-Adrian Dobrić-na-vodećoj-poziciji-I-trka

3. 09. 2019. Comments (0) Views: 1646 Karting

Adrian Dobrić apsolvirao Ada Huju

Adrian Dobrić mladi kartingaš iz Austrije pažnju domaće publike privukao prvim nastup na međunarodnoj trci koja je održana u maju ove godine na kartodromu Ada Huja u glavnom gradu Srbije završivši na četvrtom mestu. Minulog vikenda na istoj lokaciji Dobrić je u prvoj trci završio na prvom, u drugoj na drugom mestu, što mu daje za pravo da je apsolvirao jednu od domaćih staza. Kada naredne godine bude vozio sa licencom SAKSS, imaće status domaćeg vozača.

Hronološki gledano Dobrić je od tri okršaja na Ada Huji beležio konstantan napredak. Na premijernom nastupu u konkurenciji od osam vozača Dobrić je u ukupnom plasmanu posle dve trke završio na četvrtom mestu. Dve nedelje kasnije, otišao je korak dalje i domogao se trećeg mesta na pobedničkom postolju. Zanimljivo je istaći da je Adrian najavljivao pomak i u toj nameri je uspeo. U trećem izdanju koje je poput dva prethodna bodovano za Centralnoevropsku zonu CEZ, Dobrić je konkurenciji jasno stavio do znanja da će u predstojećem periodu moratu mnogo ozbiljnije da računaju na njega.

Ada Huja CEZ Jurišić, Tošić i Dobrić I trka 1. septembar 2019

Ada Huja CEZ Jurišić, Tošić i Dobrić I trka 1. septembar 2019

– Posle dva vikenda na Ada Huji u prvom delu šampionata, praktično maju i junu, uspeo sam što bi se reklo da otkrijem sve nepoznanice koje krije staza u Beogradu. Na trećoj trci za mene i moj tim nije bilo više tajni da tako kažem, već smo predano radili na taktici. U prvoj trci od dve koliko predviđa Pravilnik, mudro sam čekao rasplet čvrsto držeće treću poziciju. U trenutku kada je došlo do kontakta između Tošića i Jurišića, elegantno sam prošao, izbio na vodeću poziciju i istu zadržao do kraja trke – slovi Dobrić.

Za start druge trke koristi se poredak sa prve tako da je Adrian Dobrić bio na poziciji vodećeg kartingaša, koju nije iskoristio onako kako bi trebalo. Miran, fin i povučen, upitan šta se desilo, nije tražio izgovor u drugima već je rekao da će sledeći put biti obazriviji.

– U nameri da zadržimo pravilnu formaciju, jer je u pitanju leteći start, jednostavno nisam odreagovao na valjan način i praktično izgubio dve pozicije. Ubrzo je došlo do prekida trke, kako bi ukazali pomoć Aleksi Lazarac. Kada je trka restartovana, vozio sam maksimalno skoncentrisan i uspeo da prestignem Jurišća, ali prosto nije bilo vremena da stignem i prestignem vodećeg Tošića. Jedno je sigurno, napravio sam značajan pomak na Ada Huji u odnosu na prvo izdanje u maju tako da mogu biti sasvim zadovoljan vikendom u Beogradu – poručio je Adrian Dobrić.

Adrina Dobrić i Saša Perić mehaničar

Adrina Dobrić i Saša Perić mehaničar

Za manje od dve nedelje na programu je još jedna trka za Sportsil i CEZ u Austriji, a finale je krajem septembra u Ptuju, tako da se od Dobrića koji u finišu podiže formu, može očikivati još pobedničkih podijuma.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *