MENI
Nemanja Jovanović Bruk avgust 2019

Jovanović pobednički iz Bruka put Le Mana

Taktično i srčano tokom kvalifikacija na Le Manu

21. 08. 2019. Comments (0) Views: 453 Karting

Domaće snage na Rotaks Maks čelendžu na Le Manu

U vikendu pred nama na Le Manu u Francuskoj održava se internacionalni Rotaks Maks čelendž u kartingu, gde boje Srbije brani šest takmičara. Pravo nastupa na praktično završnoj proveri uoči svetskog finala u kartingu imaju isključivo vozači koji su dobili poziv od organizatora. U konkurenciji više od 300 takmičara domaće snage nastupaju u četiri kategorije.

Le Man Luka Malbaša 9 utorak 20. avgust 2

Le Man Luka Malbaša 9 utorak 20. avgust 2

U klasi mikro rotaks boje Srbije brani Luka Malbaša, u mini rotaksu Nemanja Jovanović, u junior rotaksu Filip Jenić i Andrej Petrović, odnosno u seniorima Aleksa Lazarc i Nikola Tošić. Čitavu ekspediciju sa sve takmičarima, roditeljima i mehaničarima predvodi prvi čovek Sportskog auto karting saveza Srbije Staniša Lazarac.

Le Man Nemanja Jovanović 109 utorak 20. avgust 1

Le Man Nemanja Jovanović 109 utorak 20. avgust 1

– Velika je čast, a ujedno i ponos što naše mlade snage brane boje Srbije na jednom ovakvom takmičenju. Iskreno verujem da je ovo samo prvo u nizu takmičenja na kojima ćemo uzimati učešće i ne samo učešće, već ćemo se i boriti za najvrednija odličja, jer smo svestni da u našoj deci ima potencijala. Da bi se naši kartingaši što bolje napredovali potrebno je da učestvuju tokom čitave godine na što jačim takmičenjima. Koristim priliku da se pre svega zahvalim državi Srbiji, Ministarstvu Omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i AMS Srbije, bez kojih ne bi smo mogli da učestvujemo na međunarodnom takmičenju, koje je zapravo poslednja provera uoči velikog svetskog finala Rotaks prvenstva – rekao je Staniša Lazarac.

Le Man Andrej Petrović 212 utorak 20. avgust

Le Man Andrej Petrović 212 utorak 20. avgust

Čitav program počeo je još u ponedeljak 19. avgusta kada su takmičari počev iz Evrope, Južne i Severne Amerike, Azije, Afrike i Australije prosto okupirali sve raspoložive kapacitete na karting kompleksu Alan Prost, kako bi počeli sa valjnim pripremama. Utorak je bio u znaku slobodnih treninga po klasama, sreda pre podne takođe, a drugi deo dana rezervisan je za kvalifikacije. U četvrtak i petak na repertoaru su eliminacione trke takođe po grupama u klasama, a subota je rezervisana za finalne okršaje.

Le Man Filip Jenić free practic sreda 21. avgust

Le Man Filip Jenić free practic sreda 21. avgust

Propusna moć staze je 36 takmičara, a važno je napomenuti da u klasama Rotaks junior i senior ima po 108 vozača. Poznavaocima prilika je jasno da je ulazak u finalnu trku uspeh sam po sebi. Takođe je važno naglasiti da svi vodeći svetski timovi nastupaju u najjačem sastavu i da su pobednička postolja po logici stvari nekako predodređena njihovima vozačima, ali nikada se ne zna. Zanimljivo je da „lovci“ na talente pomenutih timova budno prate pojedicne koji se ističu i rado bi ih videli u svojim takmičarskim bojama.

Le Man Aleksa Lazarac 414 utorak 20. avgust 2

Le Man Aleksa Lazarac 414 utorak 20. avgust 2

U našim redovima vlada pozitivna atmosfera i svi rade na što boljem plasmanu. U prilog tvrdnji govori činjenica da na stazi daju maksimum, dok mehaničari traže što bolje podešavanje. Naši takmičari su svestni gde se nalaze, ali su takođe i radi da pruže maksimalna otpor konkurenciji na stazi, kako bi na pravi način reprezentovali Srbiju.

Le Man Nebojša, Nikola i Aleksandar Tošić utorak 20. avgust

Le Man Nebojša, Nikola i Aleksandar Tošić utorak 20. avgust

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *