MENI
Nemanja Neca Jovanović i Branislav Jovanović Vrnasko jul 2022

Jovanovićev kontra ritam u Vranskom

Uroš Bogdanić i Matijaš Jurković Le Man kvalifikacije jul 2022

Bogdanić jedini predstavnik Srbije

Uroš Bogdanić Ada Huja april 2022 a

23. 07. 2022. Comments (0) Views: 249 Karting

Favoriti opravdali očekivanja

Četvrta trka Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije u karting disciplini u organizacji Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS) održana je u ekstremnim vremenskim uslovima na kartodromu Ada Huja u Beogradu. U najtoplijem delu dana teremometar na stazi pokazivao je da temperatura vazduha iznosi „tričavih“ 46 stepeni Celzijusovih, ali pomenute (ne)prilike nisu omele favorite po klasama da opravdaju očekivanja, tačnije da zabeleže pobede.

Tačno 23 takmičara u pet klasa borilo se za bodove kako za pojedinačni tako i za plasman u konkurenciji klubova. Uroš Bogdanić imao je maksimalan učinak u klasi mini rotaks. Od tri trke mlađani Bogdanić ostvario je tri ubedljive pobede i na krilima uspeha otputovao u Francusku na čuvenu karting stazu Alan Prost u okviru kompleksa Le Man gde će od 26. do 30. jula učestvovati na internacionalnom rotaks takmičenju.

Andrija Kostić bio je više nego ubedljiv u junior rotaks klasi. Tri starta i tri trijumfa. Vredni pomena su: Stefan Stojkov, Darius Alhomegani i Danilo Brkić koji su se bespoštedno borili za preostala dva mesta na pobedničkom podijumu tokom tri trke. Kada su u pitanju seniori tu je slavio Andrej Petrović sa dva prva i jednim trećim mestom. Đorđe Štulić osvojio je prvo mesto u rejsing sport klasi.

Radomir Radukić bio je bez premca u KZ 2 klasi. Od starta pa do cilja tri puta po 15 krugova ubedljivo je vodio i ni jednog trenutka nije ostavljao ni trunčicu nade konkurenciji da mogu da mu se približe, a ne da ga i ugorze.

Plasmani po klasama

Mini: 1. U. Bogdanić, 2. N. Jović, 3. R. Vukosavljević

Junior: 1. A. Kostić, 2. S. Stojkov, 3. D. Alhomegani

Senior: 1. A. Petrović, 2. I. Tešević, 3. A. Mohaci

Rejsing sport: 1. Đ. Štulić, 2. M. Gianbatista, 3. B. Samardžić

KZ 2: 1. R. Radukić, 2. N. Tošić, 3. M. Bokan

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *