MENI
Petra, Saša i Staša Milosavljević I trka SSKS

Milosavljevići maksimalno u Jagodini

Nemanja Neca Jovanović Haskovo II trka u Bugarskoj

Nemanja Jovanović apsolvirao Haskovo i u kontra smeru

KartLend liga I sreda

8. 05. 2021. Comments (0) Views: 1284 Karting

Arsenijeviću prva trka sezone KartLend šampionata amatera

KartLend šampionat amatera od ove sezone održava se svake poslednje srede u mesecu na kartodromu Ada Huja u prestonom gradu Srbije. Prvi četvrtak jer vremenski uslovi nisu dozvoli da se odradi pomenuta sreda, pripao je Vuku Aresenijeviću.

KartLand šampionat je amatersko takmičenje u vožnji kartinga i prošle godine eksperimentalno pokrenut s ciljem da se vozači povežu i odmere snage međusobno slični vozači. Ove godine trka je dobila značajniji cilj, jer su se šampionatu pridružili takmičari i iz drugih šampionata i time motivisali sve da se ozbiljnije pripremaju za svaku trku. KartLand Championship-a se organizuje na KartLand Ada Huja karting stazi svake poslednje srede u mesecu.

Prva trka 2021.sezone je bila pomerena na četrvtak 29.april, zbog vremenskih uslova mada to nije ni najmanje umanjilo entuzijazam i volju takmičara kojih je bilo preko 40 prijavljenih.

Od 31. takmičara koji su se kvalifikovali za trku, bilo je čak 19 debitanata u šampionatu među kojima su učestvovale i 2 devojke. Pored njih su bili i već iskusni takmičari koji su prošle godine ostvarili zapažene rezultate u KartLand Championship-u.

Svakoj trci prethodi merenje kilaže takmičara i dodela tegova za one koji su ispod 85 kg. Nakon kratkog brifinga sa sudijama, gde je naglašeno da se trka vozi pod novom konfiguracijom, sa novom krivinom, vozači su se rasporedili u 3 grupe.

Kvalifikacije su bile podeljene u 3 grupe, koje su odredile raspored vozača i njihove pozicije za start Polu-finalne trke. Start sa startnih mesta na stazi je bilo nešto potpuno novo za većinu takmičara, obzirom da to nemaju priliku da probaju u slobodnim vožnjama. U finalu su takmičari zauzeli pozicije u odnosu na osvojene pozicije iz polu-finala. Sve 3 grupe u finalu su bile uzbudljive na svoj način, dok je ipak najviše uzbuđenja nosila finalna A grupa (najboljih 10 takmičara), koja je kroz tu trku donela nekoliko preokreta. Ono što je krasilo ovu trku je fer vožnja svih takmičara, a pogotovo prva 3, koji su se vozili na braniku skoro čitavu trku.

Prvo mesto je zauzeo odlični Vuk Arsenijević koji je na polovini trke zauzeo tu poziciju i ostao na njoj do kraja. 2.mesto je pripalo veteranu Saši Matiću, dok je Pavle Smiljanić sa pol pozicijom na trci, završio treći.

Na kraju prvog trkačkog dana Vuk Arsenijević i Saša Matić imaju 49 bodova ali zbog boljeg plasmana u finalnoj trci Arsenijević zauzima prvo mesto na tabeli. Treći je Pavle Smiljanić sa 48 bodova.

Sledeća trka KartLand Championship-a je na programu 26.05.2021. od 19 časova na KartLand Karting Stazi. Uslov za prijavu za trku je ostvarivanje najbržeg kruga nove konfiguracije staze i ulazak u top 30 vozača KartLand-a.

Tekst i foto: Laura Francišković

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *