MENI

Borkoviću četvrto vreme

Drift, Novi Sad – ABS Show (SNIMAK)

14. 07. 2013. Comments (0) Views: 320 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković na podijumu u Perguzi

Dušan Borković i NIS Petrol rejsing tim ponovo su bili na visini zadataka. Sa novim automobilom ševrolet kruz S 2000, u koji je prvi put seo dan pred trku Borković je na Siciliji ostvario veliki uspeh na Evropskom kupu turističkih automobila (ETCC).

DucaPerguza

Na autodromu u Perguzi Borković je u najjačoj klasi u prvoj trci osvojio drugo mesto, u drugoj je bio treći, tako da je u ukupnom plasmanu osvojio treću poziciju. Dve trke pre završetka sezone naš as se nalazi na trećem mestu i u generalnom plasmanu što predstavlja veliki i po mnogima iznenađujući uspeh u debitantskoj sezoni.

Noć uoći trke članovi tima radili su na podešavanju svih parametara na automobilu i čišćenju hladnjaka kako bi otklonilili problem sa grejanjem motora od prethodnog dana. Već na zagrevanju pred prvu trku videlo se da će ovo biti Borkovićev dan. Duca je postigao najbolje vreme i pun samopouzdanja startovao u trci sa devete pozicije. Hrabrom i mudrom vožnjom sustizao je rivale koji su se nalazili ispred njega da bi u završnici trke izborio drugu poziciju. Kroz cilj je prošao odmah iza Fulina, a prema zvaničnim rezultatima Borković je u prvoj trci postigao najbolje vreme.

Prema pravilima takmičenja, kao drugoplasirani u prvoj trci naš šampion je u drugoj trci startovao sa sedme pozicije. Kao i u prvoj vožnji Borković je krenuo silovito i iz kruga u krug je popravljao plasman. Borković u finišu trke nije mogao da izvuče maksimum iz ševroleta jer je posle jednog od brojnih kontakata na stazi ostao bez auspuha. I u takvoj situaciji Dušan je do samog cilja bio na braniku Fulinu, ali nije želeo da preterano rizikuje, tako da je kroz cilj prošao kao treći.

DucaPerguza1

– Presrećan sam. Hvala momcima koji su sjajno pripremili automobil. Obe trke su bile veoma teške, sa puno opasnih kontakata, ali sve se dobro završilo. Ni sam ne mogu da verujem da sam tek juče prvi put seo u ševroleta i praktično bez pravog testa uspeo da se popnem na postolje i osvojim dosta bodova. Verujem da možemo biti još bolji poslednjeg takmičarskog vikenda, kada će u Češkoj biti vožene još dve trke. Pokušaćemo da u Brnu pobedimo Fulina na njegovoj stazi i debitanstku sezonu završimo u samom vrhu. Dogodine idemo da osvojimo ovo prestižno evropsko takmičenje, pa pravac Svetski šampionat turing automobila (WTCC). Divno sam se osećao kada sam na pobedničkom postolju ponosno mahao zastavom Srbije. Idemo dalje ka novim uspesima – izjavio je po završetku ceremonije dodele priznanja Dušan Borković.

Poslednje dve trke u sezoni biće vožene 6. oktobra na stazi u Brnu (Češka).

Komentari su zatvoreni.