MENI
Ciljna rampa 54. Srbija reli pobednici u generalnom plasmanu 2021

Angelov – Gadžev slavili na 54. Srbija reliju

Obroncima Kopaonika 2021

Dupli trijumf posade Tomašević – Mrdak

Borković TCR Monca drugi dan septembar 2021

26. 09. 2021. Comments (0) Views: 116 Autosport, Kružne trke

Posle Monce Borković napredovao u generalnom plasmanu

Pretposlednji trkački vikend TCR Evropa šampionata na stazi u Monci, srpski automobilista Dušan Borković završio je sa prikupljenih 38 bodova. Nakon druge trke i osvojenog osmog mesta, srpski as je u generalnom plasmanu napredovao za dve pozicije i sada je osmi sa ukupno 189 bodova.

U veoma uzbudljivoj drugoj trci koju čak šest vozača nije uspelo da završi, srpski as je startovao sa pete pozicije. Najveći deo trke „za vratom su disali“ jedni drugima Borković, Jelmini, Koronel, Homola i Bart, da bi u poslednjoj krivini, poslednjeg kruga, Bart nesportskim potezom, snažno udario u Borkovića, skoro izbacivši ga sa staze, posle čega su ga obišla dva vozača. Iako je bio na domak petog mesta, srpski as je nakon ovog incidenta, koji je izazvao timski kolega, trku završio na osmoj poziciji.

Vozač NIS Petrol tima je nakon trke rekao da ovakav potez mladog timskog kolege koji se ponovio i posle jučerašnje trke ostavlja gorak ukus i dodao:

„Ostao je još jedan vikend i potrudiću se da na njemu malo popravim poziciju u generalnom plasmanu. Na žalost, ovu sezonu su obeležili problemi sa menjačem. Comtoyou racing tim je dao sve od sebe da pokušaju da mi pomognu, ali se ispostavilo da je elektronika menjača boljka ove stare verzije Audija i bez obzira na razne popravke i promene delova istog, ne uspevaju da otklone smetnju. Audi je rešio taj problem sa novom verzijom trkačkog automobila koji se ove sezone takmiči samo na svetskom nivou, ali će se sledeće godine voziti i u evropskom šampionatu. Uz BOP koji nije dobro izbalansiran među brendovima, problema sa menjačem cele sezone i veoma nesportskih poteza mog timskog kolege u već dve trke, ova sezona je bila puna izazova za mene i moj NIS Petrol Racing Tim. Trudiću se da izvučem maksimum iz ovoga, da se borim do kraja i predstavljam Srbiju u najboljem svetlu. Želim da se zahvalim svima koji me u tome podržavaju”, dodao je Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa šampionata održava se u Barseloni 9. i 10. oktobra.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *