MENI

Do tačke prevrtanja i paljenja

„Kroviranje“ u Kragujevcu

28. 10. 2013. Comments (0) Views: 597 Autosport, Kružne trke

Borković uveličao ulično finale u Kragujevcu

Dušan Borković naj, naj, naj i stvarno je trenutno najbrži domaći vozač u okvirima kupa turističkih automobila na Starom kontinentu. Osvojeno treće mesto u premijernoj sezoni ETCC za volanom tri automobila na pet staza uz obilje pehova i prilično sreće, definitivno potkrepljuje izrečeno.

DSC_1997

Minulog vikneda na uličnoj trci oko Šumadija sajma u Kragujevcu, gde su se odlučivali šampioni u svim klasama za oba Saveza, Borković je u set leonu S 2000 trenutno namenjenom za „prevoz“ VIP zvanica po „nekoliko“ krugova, predvodio je divizije uoči starta svake od pomenutih.

DSC_1869

Kako je već dobrano zakoračio u profesionalne vode, tako i ne čudi činjenica da su baš u Kragujevcu na NIS pumpama svi ljubitelji lika i dela Dušana Borkovića premijerno mogli da kupe „dres“ dugajlije iz Pančeva. U isto vreme organizator je dobio na značaju, a ponajviše se radovao mlađani Filip Pisarić, koji važi za Ducinog miljenika.

DSC_1998

U svakom slučaju uživala je i pubilka, realno malobrojna, ali iskrena. Ista, koja je tokom prethodnih meseci bila uz male ekrane TV prijemnika navijajući za šampiona Evrope na brdskim stazama, dok je odučavao konkurenciju na krugu.

DSC_1898

Zbog finansija mali broj srećnika mogao je da prisustvuje finalnoj trci ETCC u Češkoj, ali su zato na trenutak u Kragujevcu mogli da oste draž automobila S 2000 specifikacije u formacijskom krugu.

Komentari su zatvoreni.