MENI
Filip Jenić 202

Finale Otvorenog i nacionalnog šampionata na Ada Huji

Ada-Huja-CEZ-Adrian Dobrić-na-vodećoj-poziciji-I-trka

Adrian Dobrić apsolvirao Ada Huju

Rotaks senior Ada Huja Adrian Dobrić i 333 i Nikola Tošić 308

1. 09. 2019. Comments (0) Views: 440 Karting

Jenić i Tošić najbrži u finalnom izdanju na Ada Huji

Finalno takmičenje Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije u kartingu održano je prvog vikenda septembra na kartodromu Ada Huja na desnoj obali Dunava u Beogradu. Takmičenje je ujedno bodovano za Centralnoevropsku zonu CEZ i Sportsil kup. Najbrži posle dve trke u konkurenciji juniora bio je Filip Jenić, odnosno u konkurenciji seniora Nikola Tošić.

Bebi kart je imao čast da otvori takmičenje, što je bila odlična uvertira za rotaks mini klasu, koja je bila najbrojnija po pitanju takmičara, ali i po pitanju neizvesnosti i maksimalnom uzbuđenju od prvog do poslednjeg kruga. Poput osica zujali su najmlađi po Ada Huji i mamili uzdahe, ujedno i aplauze mahom roditelja, rodbine i neizbežnih mehaničara. Za pomenutu neizvesnost postarali su se u obe trke Egor Stepanov gost iz Crne Gore, domaće snage Luka Malbaša i David Matlak, a valja pomenuti i Nik Trobeca iz Slovenije. Luka Malbaša je slavio u prvoj trci, a Egor Stepanov u drugoj.

Mini rotaks klasu obeležilo je počev od subotnjih kvalifikacija preko nedeljnih trka, obilje situacija koje se u drugi plan bacile nastupa trojice dečaka u takmičarskim spravama. U obe trke pobedio je Andrej Dobrota, drugi je bio Antonio Pendo, a Nemanja Jovanović je prvu završio na drugom mestu, a u drugoj je morao da napusti stazu pre vremena zbog tehničke neispravnosti(čitaj otpao auspuh, razlabavljen rezervoar za gorivo…poznavaocima je sve jasno).

Rotaks junior Ada Huja Filip Jenić 202 i Leon Zelenko 208

Rotaks junior Ada Huja Filip Jenić 202 i Leon Zelenko 208

Juniori su bili priča za sebe i svakako su obeležili finalni vikend nacionalnog šampionata. U ukupnom zbiru slavio je Filip Jenić ispred Leon Zelenka i Andreja Petrovića. Pomenuti Zelenko bio je najbrži u prvoj trci, ali je u drugoj morao da se zadovolji drugim mestom, jer je Jenić bio neumoljiv.

Klasa 125 TAG družina mala, ali odabrana, vozila je svoju „priču“ i bila je odlična spona između junior i senior rotaks klase. Ivan Gošić slavio je u oba izdanja, ispred Đorđa Štulića.

Senior rotaks družina brojila je sedam takmičara od toga tri devojčice, više nego spremne da pruže žestok otpor kolegama. U prvoj trci sasvim zasluženo pobedio je Adrian Dobrić, koji je sa treće pozicije pažljivo pratio rasplet između Nikole Tošića i Matije Jurišića, iskoristi priliku izbio na čelo kolone i rutinski priveo trku kraju. Na startu druge trke Dobrić gost iz Austrije, ali naše gore list nije uspeo da zadrži vodeću poziciju, ali je posle drugog kruga trka bila prekinuta, zbog povrede u prvom krugu Alekse Lazarac kojoj je karting prešao preko noge i ruke, na sreću bez ozbiljnijih posledica. Posle ponovljenog starta kao i kod premijernog izdanja najbolje je odreagovao Nikola Tošića i slavio na kraju trke i u ukupnom zbiru.

Klasa DD2 brojala je tri kandidata, a najbolji je bioAnže Dovjak. Preslikano stanje po pitanju broja učesnika viđeno je u KZ 2 klasi gde je Uroš Stevanović bio neumoljiv.

NEZVANIČNI REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA SRBIJE

Klasa 1: 1. Š. Borovček, 2. A. Khtec

Mikro rotaks: 1. E. Stepanov, 2. L. Malbaša, 3. D. Matlak

Mini rotaks: 1. A. Dobrota, 2. A. Pendo, 3. N. Jovanović

Junior rotaks: 1. F. Jenić, 2. L. Zelenko, 3. A. Petrović

Senior rotaks: 1. N. Tošić, 2. A. Dobrić, 3. K. Pivk

125 TAG: 1. I. Gošić, 2. Đ. Štulić, 3. D. Radovanović

DD 2: 1. A. Dovjak, 2. J. Anderson, 3. A. Pertot

KZ 2: 1. U. Stevanović, 2. L. Purčar, 3. T. Purčar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *