MENI
Luka Malbaša kvalifikacije Ada Huja jun 2019

Domaće snage pružile dostojan otpor na Ada Huji

Jovanović prvi u Sportstil kupu i treći za CEZ

Karting Akademija I runda Vakersdorf 5. maj 2019

14. 06. 2019. Comments (0) Views: 378 Karting

Filip Jenić sa elitom u Sarnu

Trećeg vikenda juna kartodrom Sarno u Italiji biće domaćin druge trke sezone karting Akademije. Filip Jenić predstavlja će Srbiju, a pored njega još 50 kartingaša iz 48 zemllja sa svih meridjana boriće se za podijum. Jednom rečju elita svetskog karting sporta na jednom mestu i naš Jenić sa njima.

– Velika mi je čast, a ujedno i obaveza da u što boljem svetlu reprezentujem Srbiju u karting Akademiji. Takmičiti se tokom vikenda sa vršnjacima iz celog sveta, već je na određeni način uspeh. Trudiću se kao i do sada, pruži ću maksimum počev od kvalifikacija preko eliminacionih trka do finala, kako bih na što bolji način opravdao ukazano poverenje Sportskog auto karting saveza Srbije – rekao je Jenić.

Jedan broj takmičara Jenić poznaje jer sa njima već vozio, ali zato veliki deo mu je nepoznat, ali takođe i on njima. Jedno je sigurno poznato i jasno svima, da ko je došao u Sarno sasvim sigurno vredi, drugim rečima nema zalutalih. Važno je napomenuti se karting sprave pale na guranje, odnosno u slučaju izletanja ili kontakta sa drugim takmičarima tokom treninga ili trke da se karting ugasi, nema naknadnog paljenja na dugme. Drugim rečima oprez više, jer na Akademiji nema mesta za nespremne. Žargonski rečeno, ko prođe filter na Akademiji, taj je kandidat za maksimalne domete.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *