MENI
Članovi ASJ Drajvera autoslalom Rakovica oktobar 2022

Autoslalom „Beograd – Rakovica Concord racing team 2022“ u...

Filip Jenić jedini predstavnik Srbije na motorsport igrama

Filip Jenić

26. 10. 2022. Comments (0) Views: 868 Autosport

Filip Jenić na Motorsport igrama u Marselju

Svetska automobilska federacija(FIA) po drugi put u istoriji organizuje FIA MOTORSPORT GAMES u Francuskoj, Marselj na popularnoj stazi F1 Paul Rikard od 26. do 30. oktobra 2022. Premijerno izdanje igara održano je 2019. godine u Rimu, kada je učestvovalo 48 zemalja sa preko 130 takmičara koji su se tada nadmetali u 6 disciplina. Ovo takmičenje je najvišeg svetskog ranga i jedino u kome takmičari predstavljaju svoju zemlju. Na igrama održanim 2019. godine takmičenje se odvijalo u 6 disciplina i Srbija je tada uzela učešće u disciplini karting-slalom, a u 2022. godini broj disciplina porastao je na 16.

TIM SRBIJA na predstojećim igrama predstavlja jedan od naših najmlađih i najtalentovanijih vozača Filip Jenić sa svega 16 godina za volanom Formule 4 sa kojom uspešno nastupa poslednje dve sezone, ali ovo je prvi put da ide na takmičenje najvišeg svetskog ranga na kome će pokušati da stigne do što sjajnijeg odličja za Srbiju. Koliko je ovo takmičenje veliko, govore podaci da je učešće uzelo preko 70 zemalja i više od 500 takmičara koji će braniti boje svojih zemalja.

Podrška Filipu iz Srbije sigurno neće nedostajati, a ista mu je neophodna s obzirom na konkurenciju kao i težinu takmičenja koja mu predstoji na FIA MOTORSPORT GAMES 2022. Filip ovom prilikom želi da izrazi zahvalnost svojoj porodici i njegovom timu na podršci koju mu pružaju kao i sponzorima W.D. CONCORD WEST building company i BRITISH MOTORS SERBIA bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Naposletku velika zahvalnost Republici Srbiji i Ministarstvu omladine i sporta na ukazanom poverenju i pruženoj mogućnosti da se Filip Jenić pojavi na predstojećem takmičenju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *