MENI

Finale u Poreču

Srećan rođendan šampione!

16. 09. 2013. Comments (0) Views: 795 Autosport, Brdske trke

Slatina prioritet za Nemanju Milovanovića

U vikendu pred nama AKK Profesional iz Banjaluke u suorganizaciji sa klubovima Kranskšaft, MKM rejisng, Banjalukom, Brkić servisom, Čelincem i Rejs mastersom organizuje međunarodnu brdsku trku, koja će se bodovati za Otvoreni šampionat Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske i Srpskog automobilskog saveza AMS Srbije. Za majstore volana iz Srbije, trka na stazi Slatina biće treće takmičenje sezone.

NMilovanovic

Nemanja Milovanović trenutno vodeći u klasi 2000 sport prodakšn (SP) i drugoplasirani u generalnom plasmanu i pored još uvek ogromnih bolova u ruci nema nameru da sedi kući, šta više Slatina je za njega prioritet.

– Prvog septembra vozio sam Kruševcu na Čokotinom brdu i pored užasnih bolova koje sam osećao. Stisnuo sam zube što bi se reklo, seo u auto i probao se što bolje pripremim za takmičenje u Hrvatskoj na čuvenoj stazi Buzet, koja je bila na programu od 13 do 15. septembra. Učestvovati na trci koja se boduje za šampionat Evrope, svakako nije mala stvara za svakog takmičara, ko misli drugačije definitivno nije svim srcem u auto sportu. Buzet je prošao, meni jedino ostaje žal za propuštenom trkom. Fizičko stanje nije mi dozvoljavalo da se oprobam sa evropskom konkurencijom i jednom rečju uživam u vrhunskoj organizaciji. Zbog obaveza prema mojim verenim obožavaocima, odlučio sam da se maksimalno pripremim za Slatinu, kako znam i umem i pored ogromnih bolova koje osećam – rekao je Milovanović.

NemanjaiZivko

Do nezvaničnih, zatim zvaničnih treninga i dve vožnje na nedeljnoj trci na Slatini ima još dosta vremena, a Milovanović definitivno nije neko ko će razočarati armiju fanova.

– Zbog celokupne situacije koja „krasi” domaći šampionat, bio sam primoran da se sa kružnih staza u hodu, što bi se reklo prebacim na brdske. Sad sam tu gde jesam i namera mi je da sačuvam vodeću poziciju u klasi SP, ali i da vršim pritisak na prvo mesto u generalnom plasmanu. Pored Slatine u takmičarskom kalendaru je još jedna Avala, tako da ću imati sasvim dovoljno prilika da sprovedem u delo planove za aktuelnu sezonu – rezonuje Milovanović.

Komentari su zatvoreni.