MENI
Filip Jenić Veliko finale Rotaks Sarno oktobar 2019 e

Filipu Jeniću druga startna pozicija u Vranskom

Jovanoviću odbrana titule nemoguća misija

Filip Jenić Vransko CEZ 26. VII 2020.

26. 07. 2020. Comments (0) Views: 389 Karting

Tripli trijumf Filipa Jenića u Vranskom

Drugu trku Centralnoevropske zone CEZ u karting disicplini koja je vožena na stazi Vransko u Sloveniji, a ujedno je bodovana za prvenstvo Austrije i Sportstil kup, u klasi rotaks senior u potpunosti je obeležio Filip Jenić član Serbian rejsing tima. U jednom vikendu slavio je na tri fronta.

Tokom subotnjih slobodnih i kvalifikacionog treninga jedini pravi takmac raspoloženeom Jeniću bio je Mario Novak, koji se i domogao pol – pozicije za prvu nedeljnu trku. No, prve dve nedeljne trke Jenić je rešio u svoju korist, da bi u trećoj bilo napeto, neizvesno i može se reći vrlo uzbudljivo. Filip je poveo trku, da bi u jednom trenutku „pao“ na četvrto mesto.

– Jedan trenutak je bio dovoljan da Novak iskoristi i pređe u vođstvo, ali su ta „otvorena vrata“ iskorislitila još dva konkurenta, tako da sam na pola trke bio na četvrtom mestu. Posle svega nisam imao mnogo izbora, već da ih nemilosrdno jurim. Uz tešku borbu uspeo sam da treću trku završim na drugom mestu, što me u ukupnom zbiru čini pobednikom za CEZ, prvenstvo Austrije i Sportstil kup – rekao je Filip Jenić.

Nikola Tošić drugu trku za CEZ završio je na 13. mestu, uz dosta borbe počev od prve pa završno sa trećem. Valja podsetiti da je Tošić junior zbog peha u kvalifikacijama morao da startuje iz poslednjeg reda, da bi prvu i drugu trku završio na trinaestom, odnosno treću na dvanaestom mestu od 24 vozača. U Sportstil kupu Tošić je osvojio treće mesto.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *