MENI
Dan Girtofan - Tudor Marza škoda fabija R5

Na 51. Srbija reliju 49 posada

Aleksandar Dučić - Vladimir Zarić Hjundai i20

Girtofan vodeći posle prvog dana 51. Srbija relija

21. 09. 2018. Comments (0) Views: 1673 Autosport, Reli

Na 51. Srbija reliju 42 posade

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa na 51. Srbija reliju našem najstarijem i najprestižnijem takmičenju auto sporta, dobilo je ukupno 42 posade od 49 koliko ih je poslalo prijave. Najviše posada čak 17 dolazi iz Bugarske, zatim 2 iz Ruminije, po jedna iz Slovenije, Turske i Švedske i naravno 20 domaćih. Grada domaćin je Vrnjačka banja u kojoj će u 21:01 časova u najstrožijem centru biti upriličeno svečano otvaranje i ceremonijalni start.

Željko Milutinović i Uroš Lukić

Željko Milutinović i Uroš Lukić

Takmičenje traje dva dana, broji ukupno 12 brzinskih ispita na šest lokacija. Prvog dana ukupna dužina brzinaca iznosi 103.33 kilometara, na etapni deo „otpada“ tačno 206 kilometara, što u ukupnom zbiru daje 3019.33 kilometara, drugim rečima 33.40% čine specijalni ispiti. Prvog dana vozi se na tri lokacije po dva kruga: Mačkov kamen, Silver i Gazela.

Jordan Atanasov i Janaki Janakijev

Jordan Atanasov i Janaki Janakijev

Start prve posade u subotu 22. septembra na brzinskom ispitu Mačkov kamen zakazan je za 10:14 časova. Posade dalje nastavlju put Mitrovog polja, prolaze podneo srednjovekovnog grada Koznik i hitaju kao drugom brzinskom ispitu Silver koji je na prgramu u 10.57 časova. Od Milentije, preko Osredaka i Krive reke pored Rendare pravo na Veliku šiljaču, preko Srebrnca i Jarma na ravan Kopaonik. Treći brzinac Gazela vozi se na potezu od Jošaničke banje pa do Pleša. Između dva kruga sve posade odlaze u servisno parkište.

Ilija Paripović i Stevan Stojisavljević

Ilija Paripović i Stevan Stojisavljević

Drugog ujedno i finalnog dana takođe se vozi na tri lokaliteta, ali praktično na Goču i njegovim obroncima. Drugog dana ukupno se vozi 158.80 kilometara, od toga su brzinci 60.92 kilometara, odnosno etapni deo je 97.88. Start prvog ispita Dobrnjac na programu je u 9: 41 časova, a samo nešto više od pola sata kasnije na redu je start drugog brzinca Brdo. Mitrovo polje je treći ispit, a takođe se svi ispiti voze po dva puta, sa neizostavnim odlaskom u servis. Idelano vreme za prvu posadu na cilju odnosno podijumu je 14.18 časova.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *