MENI

Borković zbog incidenta bez bodova na drugoj trci u...

Zajedničkim snagama na Beranovac

10. 07. 2018. Comments (0) Views: 1004 Autosport, Reli

Jovići briljirali u Mionici

Reli kao najzahtevnija i najsloženija disciplina auto sporta u svakom izdanju gotovo po pravilu iznedri obilje uzbuđenja i iznenađenja tokom brzinskih ispita, što zahvaljujući bravurama samih posada, što vremenskim (ne)prilikama. Na 2. Mionica reliju, koji je bodovan za Otvoreni šampionat Srbije viđeno je sve pomenuto, a sasvim zasluženo slavila je posada Nikola i Branislav Jović, sin i otac u pežou 206 RC, članovi XM rejsing tima.

Branislav i Nikola Jović pobednici u generalnom na 2. Mionica reliju

U ozbiljno teškim uslovima na brzinskim ispitima usled provale oblaka, najbolje se snašla posada Jović – Jović i kapitalizovala čitav dan prvim mestom u generalnom plasmanu, ujedno i u klasi, ali pre svega i prvom pobedom u karijeri na reliju. Uspeh je vredan hvale, ali je pre svega plod ozbiljnih priprema u garaži, ali i treniranja na terenu.

– Sad kada je prošlo par dan od uspeha u Mionici na drugom reliju sezone za šampionat Srbije, sve sam više svestan šta smo uradili. Do pobede smo stigli zahvaljujući pre svega odlično pripremljenom automobilu u tjunerskoj garaži Srđana Višnjića, zatim njegovim sugestijama tokom treniranja uoči takmičenja i naravno pratećoj ekipi XM rejsing tima koja vrhunski odrađivala posao u servisu. Čitava tajna leži u činjenci da je potrebno valjano uraditi domaći, tačnije istrenirati brzinske ispite. Sve što me je bunilo i gde nisam bio siguran, pomogao mi je Višnjić i onda su stvari došle na svoje mesto. U prilog tvrdnji govore i vremena sa brzinskih ispita, tačnije na extra Rajkoviću imali smo prvo vreme – jasan je Nikola.

Jovići možda nisu bili pretendenti za prvo mesto u generalnom plasmanu na osnovu startne liste za 2. Mionica reli i po mišljenju pojedinih poznavaoca prilika, ali su iz brzinca u brzinac tokom dana, skretali pažnju i jasno najavljivali šta im je cilj. Ko ume da prati reli, sve će mu biti jasno kada pogleda ostvarena vremena na specijalima. No, vrlo je bitno, reli se vozi i posle ciljne rampe do servisa, tako da se u tome ogleda njegova specifičnost i težina, drugim rečima izisikuje punu koncentraciju i strpljenje i samo najspremniji mogu do prvog mesta.

Učesnici 2. Mionica relija

Sledi letnja pauza, a reli šampionat nastavlja se 51. Srbija relijem koji je na programu u drugoj polovini septembra.

– Predstojeću pauzu iskoristićemo za odmor, ali i da se što bolje pripremimo za naše najstarije i najtradicionalnije takmičenje, kako bi se pokazali u što boljem svetlu. Odnosno, kako bi se domogli dragocenih bodova kako u plasmanu posada, tako i u plasmanu klubova, jer XM rejsing tim to zaslužuje – veli Nikola Jović.

Foto: M. Nikolić

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *