MENI

Jovići briljirali u Mionici

Kvalifikacije najava uzbudljive završnice prvog polugodišta

13. 07. 2018. Comments (0) Views: 385 Autosport, Kružne trke

Zajedničkim snagama na Beranovac

Šampionat Srbije, bilo da je reč o Otvorenom ili Nacionalnom, nastavlja se 14. i 15. jula trkom na Beranovcu. Poznati bivši vojni poligon kraj Kraljeva biće domaćin treće kružne trke sezone, nakon koje će već mnoge stvari postati jasnije, kada je u pitanju borba za titulu po svim klasama.

Beranovac 2017 Mladen Simeunović

Nakon zvaničkog otkaza organizacije od strane kraljevačkog „Beep beep racing“ tima, da bi trka ipak išla stvar u svoje ruke su preuzeli SAKSS i sami vozači. Na zajedničkom sastanku u prostorijama Saveza odlučeno je da startnine budu neznatno korigovane naviše, kako bi svi troškovi organizacije bili pokriveni. Zato se slobodno može reći da ova trka ide zahvaljujući zajedništvu SAKSS- a, klubova i vozača, koji su brzo pronašli zajednički jezik po pitanju organizacije trke.

Zarad smanjenja troškova svim zainteresovanim stranama, ceo program smešten je u subotu i nedelju. U subotnje rano jutro, od 07:30 pa sve do 11:00 časova, biće obavljeni verifikacija i tehnički prijem vozača. Nakon toga na programu su dva kvalifikaciona treniga, od ojih prvi startuje u 13: 15 časova, a odmah po završetku tog treninga startuje i druga sesija merenja vremena za raspodelu startnih pozicija.

U delju u 10:00 časova zakazano je zagrevanje, tačno u podne predviđeno je svečano otvoranje, a start prve takmičarske divizije planiran je u 12:30 časova. Na mnogima dobro poznatoj i omiljenoj stazi dugoj 5.250 metara sve divizije voziće 12 krugova, osim Kupa fića, za koji je predviđeno pet krugova.

Preuzeto: samss.org,rs

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *