MENI

Dupli Beranovac za start RR sezone

Digitalna zaštita: kada motocikli i automobili međusobno komuniciraju

4. 06. 2017. Comments (0) Views: 1409 Brzinski, Motociklizam

Petrović domaćinski na Beranovcu

Prvog vikenda juna na stazi Beranovac kod Kraljeva startovao je šampionat Srbije u disciplinama brzinski motociklizam i Moto klasik. Takmičenje „NAGRADA SRBIJE – KRALJEVO 2017“ organizovao je Auto Moto Karting Klub-a Divlji iz Kragujevca i Moto Saveza Srbije. Trke u disciplini Moto klasik bodovane su i za Balkanski Šampionat. A najubedljiviji tokom vikenda bio je domaćin organizator Nenad Petrović Divljak…

Resize of IMG_8469

Novina da se voze dve trke istog vikenda, koja je uvedena prošle godine, je nastavljena da se primenjuje i ove godine. Tako da su i subota i nedelja bili dani predviđeni za trke, za razliku od ranijih godina kada je subota bila rezervisana za treninge, a nedeljom su vožene trke.

U subotu 3. juna vožena je prva trka šampinata Srbije a start prve trke bio je u 13h.Prvi su na stazu izašli vozači discipline moto klasik koji su vozili u tri divizije.Prvu diviziju su činili vozači u klasama MK125, MK50 i OT. Najbolji u klasi MK125 je bio Dejan Pavlović, drugo mesto je pripalo Zoranu Pavloviću dok je treće mesto zauzeo Zoran Fabijanović.

U klasi MK 50 najbolje vreme imao je Karolj Kenjereš, ispred Miloša Petkovića i Srđana Ostojića.U klasi OT prvo mesto pripalo je Marku Ilić koji je bio i jedini takmičar u ovoj klasi.

Drugu su nastupili vozači klase prikoličari. Prvo mesto su zauzeli Dragoj D. i Vasiljevic S, drugo mesto su zauzeli Šarac C i Karadjov J., dok su treći na cilj stigli Kostadinović Z. i Kostadinović D.

Treći na stazu su izašli vozaći Moto klasika Divizije 2, koju su činile klase MK250, MK500 i OS. U klasi MK250 najbrži je bio Dejan Pavlović, drugo mesto je zauzeo Nedeljko Mrdaković a kao treći je trku završio Stevan Marjanović.

U klasi MK500 prvo mesto je pripalo Slobodanu Krstiću, drugo Zoranu Pavloviću.

U klasi Open Specijal prvo mesto pripalo je Ovidiu Adrian Rusu, drugi je na cilj stigao Miroslav Stanojević a treći Sorin Alomorean.

Nakon vozača Moto Clasika usledili su vozači Road Racinga.

Prvi su startovali vozači klase 600 i 1000 formula. U klasi 600 formula prvo mesto pripalo je Stevanu Dimitrijeviću, koji je slavio ispred Darka Prokina i Marka Jelače.U klasi 1000 Formula trijumfovao je Daniel Marković, ispred Sašo Nikolova i Saše Bogdanovića.

Treća trka je bila trka najmlađih vozača klase 125 SP. U ovoj klasi je bilo osam mladih nada, a Nikola Gajić je slavio je ispred Bate Popovića i Đorđa Rakića.

Četvrta a ujedno i zadnja Road Racing trka ovog dana bila je trka spojenih klasa 600 SSP i 1000 SST.

U klasi 600 SSP prvo mesto pripalo je Daliboru Miletiću koji je na cilj stigao ispred Bojana Nikolića i Aleksandra Simidžića.

U klasi 1000 SST ubedljivo je trijumfovao Nenad Petrović koji je na cilj stigao ispred Stevana Sokola i Saše Dudaša.

U nedelju 4. juna je vožena druga trka Šamionata Srbjie takođe pod nazivom „Nagrada Srbije – Kraljevo 2017“.

Prvi su na stazu izašli vozači discipline moto klasik.

Prvu diviziju su činili vozači u klasama MK125, MK50 i OT. Najbolji u klasi MK125 je bio Dejan Pavlović, drugo mesto je pripalo Zoranu Pavloviću dok je treće mesto zauzeo Borko Vranić .

U klasi MK 50 najbolje vreme imao je imao Miloš Petković, ispred Karolj Kenjeresa i Srđana Ostojića. U klasi OT Marko Ilić je i ovog dana bio jedini takmičar tako da je ponovo zauzeo prvo mesto.

Zatim su na stazu izašli prikoličari. Prvo mesto su zauzeli Dragoj D. i Vasiljevic S, drugo mesto je pripalo Sarac C. Karadjov J, dok su treći na cilj stigli Kostadinović Z. i Kostadinović D

Posle prikoličara nastupili su vozači Divizije 2 koju su činile klase MK250, MK500 i OS. U klasi MK250 najbrži je bio Dejan Pavlović, drugo mesto je zauzeo Stevan Marjanović a kao treći je trku završio Nikola Davidović.

U klasi MK500 prvo mesto je pripalo Slobodanu Krstiću, drugo Zoranu Pavloviću a treće Draganu Prokinu.

U klasi Open Specijal prvo mesto pripalo je Miroslavu Stanojeviću, drugi je na cilj stigao Ovidiu Adrian Rusu a treći Sorin Alomorean.

Nakon vozača „Moto Clasika“ usledili su vozači Road Racinga.

Prvi su startovali vozači klase 600 i 1000 formula. U klasi 600 formula prvo mesto pripalo je Stevanu Dimitrijeviću, koji je stigao ispred Darka Prokina i Marka Jelače.

U klasi 1000 formula trijumfovao je Daniel Marković ispred Sašo Nikolova i Saše Bogdanova.

Posle njih su nastupili najmlađi vozači klase 125 SP. Nikola Gajić je ponovo bio ubedljiv i slavio je ispred Đorđa Rakića i Uroša Živkovića.

Posladnja Road Racing trka dana bila je trka spojenih klasa 600 SSP i 1000 SST koje se zbog malog broja vozača voze zajedno.

U klasi 600 SSP prvo mesto pripalo je Stevanu Dimitrijeviću koji je na cilj stigao ispred Bojana Nikolića i Aleksandra Simidžića.

U klasi 1000 SST pobedu od juče potvrdio je Nenad Petrović. Drugo mesto pripalo je Stevanu Sokolu dok je treći na cilj stigao Saša Dudaš.

Preuzeto sa: moto-berza.com

Komentari su zatvoreni.