MENI

Nemet najbrži na Grobniku

Sagmajster junior zadovoljan vikendom na Kreševu

17. 06. 2014. Comments (0) Views: 1885 Motociklizam, Motokros

Rihter drugi u MXB na Kreševu

Debitantska trka na međunarodnom takmičenju za moto klub “MCF” odrađena je prošla vikenda na stazi Kreševo u Bosni i Hercegovini kraj Sarajeva, na kom se Subotičani imali dva predstavnika Franju Rithera i Setfana Beniša. Sva tri takmičarska dana obeležila je kiša što je rezultiralo velikim blatom na stazi i koje je dodatno otežalo trku. Treninzi i upoznavanje staze je bilo već u petak, a u subotu je nastavljeno.

motocross-kreševo-2014 (1 )

U nedelju su velikom motivacijom krenuli su stazu gde su prvo bila merenja vremena za pozicije za start prve trke.Franjo Rihter je najboljim vremenom na treningu prvi birao mesto za start prve trke, a Stefan Beniš je najbržim krugom dospeo na 9. poziciju.

Na prvoj trci Rihter startuje lošije od očekivanog i u prvu krivinu ulazi na 5. Mestu, ali odličnom vožnjom po teškim uslovima u poslednjem krugu uspeva da prestigne prvoplasiranog svog sugrađanina Gabora Sagmajstera i samim tim se domogne prve pozicije i trku i završava na 1. mestu. Beniš trku završava na 9. mestu.

Naredna trka bila je znatno uzbudljivija.Start je uspeo znatno bolje i samim tim tok trke je bio drugačiji.Vozeći iza vozača iz Hrvatske nije bilo moguće voziti sa zastitnim naočarima te se Rihter opredeljuje da ih skine i vozi bez njih ali je u jednoj krivini dobio blata i u oči što ga je dodatno uporavalo.Pored svih problema Rihter uspeva trku da završi na 2. mestu. Beniš je najmlađi takmičar MCF kluba i ovo je bilo veliku iskustvo za njega jer nikada nije imao priliku da se takmiči u ovako teškim uslovima.On je velikom borbom drugu trku završio na 9. poziciji.

FRihter

Ukupni plasmani istočnoevropskog takmičenja u MXB kategoriji:
2.mesto Rihter Franjo #193
9. mesto Beniš Stefan #9

F. Rihter

Komentari su zatvoreni.