MENI

Zlatna sezona 2016 Lein racinga

Radojkoviću potreban bod za titulu

8. 10. 2016. Comments (0) Views: 736 Autosport, Kružne trke

U sumrak na Beranovcu

PRETPOSLEDNJA TRKA ŠAMPIONATA SRBIJE NA KRUGU

Pretposlednju trku šampionata Srbije na kružnim stazma koja je održana na Beranovcu nadomak Kraljeva, obeležila su brojna izletanja, gotovo u svim divizijama, što je uslovilo da poslednju trku u populranim fićama takmičari odrade gotovo u sumrak.

Aleksa Radojković

Sezonu izletanja otvorio je Mirko Milovanović još na zvaničnom treningu kada je u trećem krugu izleteo i što bi se reklo u žargonu automobilista razdužio ford fokus. Da bi startovao na nedeljnoj trci i ujedno se borio za titulu Milovanoviću će takođe ford fokus pozajmiti Dejan Čolović prvi čovek SAKSS.

Takmičarski dan otvorili vozači klase mali N, gde je odmah posle starta već u prvoj krivini došlo do kontakta više od četiri automobila, srećom bez posledica. Taman kada su svi pomislili da će se sve završiti glatko u finalnom krugu došlo je do kontakta između Luke Kotorčeviča i Alekse Radojkovića, što je rezultiralo izletanjem, opet na sreću bez posledica po vozače.

Romantika 1

Drugu diviziju sačinjavalo je četiri klase, koja je startovala sa zakašnjenjem jer su redari imali pune ruke posla zbog pomenutog izletanja u klasi mali N. U najjačoj klasi SP slavio je Dragan Stojković i tako omogućio sebi da se na nedeljnoj trci bori sa Milovanovićem za titulu. Darko Božilović još jednom nije imao sreće, jer mu je još jednom eksplodirao motor,

Hibrid su bili treća trka dana, taman kada je sunce uveliko grabilo ka zapadu. Od starta krenuli su silovito Tošić, Nastasijević i Davidovski kandidati za titulu, ali ništa manje žustri na gasu nisu bili i ostali. U Drugom krugu na nizbrdici pre boksa došlo je do izletanja čak četiri automobila što je uslovilo prekid trke i restart. Brzom intervencijom, sve je sređeno i Hibrid su ponovo bili na startu, ne veliku radost malog broja posmtarača. Posle žestoke borbe slavio je Časlav Tošić.

Davidovski, Tošić, Nastasijević

Popularne fiće vozile su uključenim oborenim svetlim, praktično je bilo romantično gledati starovremenske mašine kako jezde Beranovcem u suton drugog vikenda desetog meseca 2016. godine.

Sutra je veliko finale, a pre istog mehaničari, limari i ostala družina moraće da dovede u red takmičarske sprave kako bi se vozači istakli. Jednom rečju u svim klasama je otvorena i neizvestna situacija, ko će se ove godine okititi titulom šampiona!!!

NEZVANIČNI REZULTATI

Divizija 1 Trka 1

Divizija 2 Trka 1

Divizija 3 Trka 1

Divizija 4 Trka 1

  • Izletanje u Hibridu na nizbrdici
  • Kontrola posle izletanja
  • Nastasijević
  • Romantika
  • Vukov

Komentari su zatvoreni.