MENI

Uroš Stevanović hvata priključak

Neca treninra za okršaje na dva fronta

21. 05. 2018. Comments (0) Views: 1047 Karting

Prvo zlato za Petrovića u Italiji

Prošlog vikenda u Napulju na stazi Sarno, održana je trka “ Trofej Vesuvio “ U kojoj je učešće uzeo i aktuelni šampion Srbije Andrej Petrović. Do zlata je valjalo doći kroz eliminacije i polufinalno nadmetanje.

Andrej Petrovic na pobednickom postolju

– Startovao sam kao drugi na polufinalnoj trci i na samom startu udario me je jedan vozač i praktično izbacio sa staze. Kada sam se vratio na stazu bio sam na 15. mestu, ali sam odlučno i borbeno stigao do trećeg mesta i tako zavrsio polufinalnu trku. U finalu sam startovao kao treći i pošto sam rešio da pobedim, krenuo sam silovitio izbivši odmah na drugo mesto. Odlučio sam da taktički započnem finalnu trku, tako što se zalepio za prvog vozač i podsticao ga da odmaknemo grupi.Čim je društvo ostalo iza i kada smo dovoljno odmakli krenuo sam da vršim pritisak. Često smo menjali mesta, sve do tri kruga pre kraja trke. Tada sam shvatio da je vreme, odlučno sam izbio na prvo mesto i rešio da napravim razmak. Do kraja sam zadržao prvu poziciju i pobedio – presrećan je mlađani Andrej Petrovič.

Porodica Petrović je presrećna i nada se da je ovo pocetak dobre sezone u Italiji i da će još mnogo pehara stići u njihov dom iz Italije. valja naglasiti da bez mehaničara Paolo Pirozzi ne bi ništa bilo i da su mu zahvalni za sve.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *