MENI

Dragan Stojković slavio u SP 2000

Posle Zalužana svi se sabiraju

30. 09. 2012. Comments (0) Views: 592 Autosport, Kružne trke

Kastratović slavio na Zalužanima

Pretposlednju trku Regionalnog kupa „Bezbednost na putevima“ koja je ujedno bodovana za šampionate AMS Srbije SAS, Bosne i Hercegovine i prvenstva Hrvatske i Republike Srpske na kružnim stazama koja je vožena na pisti Zalužani nadomak Banjaluke, obeležio je duel u najjačoj klasi.

ŽESTOKO OD STARTA Zoran Kastratović (Foto: P. Janković)

ŽESTOKO OD STARTA
Zoran Kastratović (Foto: P. Janković)

Posle odličnog starta sa druge pozicije Zoran Kastratović je prestigao Mikicu Vesnića i poveo trku. I pored svih napora Vesnića da stigne Kastratovića poredak do kraja trke je ostao nepromenjen. Žestoke duele na stazi dvojice majstora volana publika je zdušno pozdravljala iz kruga u krug, i u potpunosti uživala.

Ujedno ovakav redosled na trci na Zalužanima prava je najava za finalnu trku Regionalnog kupa koja je na programu za tri nedelje na pisti vojnog aerodroma u Batajnici, gde će Vesnić sasvim sigurno imati motiv više da se revanšira Kastratoviću. Istini za volju pre dve sezone popularnom Kastru baš na Batajnici je pošlo za „volanom“ da pobedi Vesnića, sa naglaskom da im automobili nisu isto težili na osnovu homologacije. Razlog više da se svi ljubitelji sporta brzina na četiri točka, počev od sada raduju novom okršaju.

NAMUČIO POKOSA Nikola Miljković

NAMUČIO POKOSA
Nikola Miljković (Foto: P. Janković)

Ništa manje uzbudljivo bilo je u klasi mali N, koja važi na najslabiju, ali se može reći da su momci u nekadašnjem ponosu nacionalne auto industrije jugu 55, verovatno i najsrčaniji na stazi. Nije mala stvar izvući iz slabašne mašine maksimum snage i ujedno se boriti sa konkurencijom za svako mesto na stazi, koji donosi bodove. Za razliku od subotnje trke, poredak na pobedničkom postolju na nedeljnoj trci je malo drugačiji. Tačnije, slavio je Žarko Petrović ispred Todora Stamenkovića, a treći je kroz cilj prošao Petar Janković.

Milan Margetić posle pobede na Grobniku, duplim trijumfom u Banjaluci u klasi N 1400 i poslednjem skeptiku je pokazao da nije u pitanju slučajnost, već se radi o nečem sasvim drugom. Međutim, valja naglasiti da je sve vreme na braniku imao odličnog Milana Raševića, što je čitavoj trci dalo posebnu draž.

ČEK DA POGLEDNEM Živko Gajić poznatiji kao doktor Žilijus

ČEK DA POGLEDNEM
Živko Gajić poznatiji kao doktor Žilijus (Foto: P. Janković)

Nikola Miljković u klasi N 2000 propisno je namučio Hrvata Ivana Pokosa, koji unazad nekoliko sezona ubedljivo dominira u pomenutoj. Mladi srednjoškolac izvlačio je poslednji atom snage iz honde sivik, čak je u jednom trenutku izbio na vodeću poziciju, ali na kraju to nije bilo dovoljno za pobedu. Za utehu mu ostaje činjenica, da Pokos više nije nedostižan, i da je bogatiji za još jedno iskustvo, koje će mu svakako dobro doći u nastavku karijere.

U klasi SP(Sport prodakšn) još jednom je slavio Dragan Stojković Verba i u potpunosti je pokazao da njegova alfa perfektno funkcioniše i da pobeda od pre par meseci na Grobniku, nikako nije slučajnost. Istini za volju odmah posle trke na Stojkovićev automobil je uložen prigovor na tehničku ispravnost, tako da će komisija imati čime da se zabavi po povratku u Srbiju. Osvajanjem drugog mesta Nemanja Milovanović je posle dužeg vremena ne samo uspeo da završi trku, već i da se domogne pobedničkog postolja.

NEZVANIČNI REZULTATI
Mali N. 1. Ž. Petrović, 2. T. Stamenković, 3. P. Janković
N 1400: 1. M. Margetić, 2. M. Rašević, 3. I. Mandić
N 2000: 1. I. Pokos, 2. N. Miljković, 3. V. Nežić
SP: 1. D. Stojković, 2. N. Milovanović, 3. D. Božilović
ST: 1. Z. Kastratović, 2. M. Vesnić

Komentari su zatvoreni.