MENI

Dva druga mesta za Necu Jovanovića u Novom Marofu

Prvo zlato za Petrovića u Italiji

14. 05. 2018. Comments (0) Views: 855 Karting

Uroš Stevanović hvata priključak

Minulog vikenda na karting stazi u Novom Marofu u Hrvatskoj, održano je takmičenje koje je bodovano za CEZ, nacionalne šampionate zemalja u okruženju i domaće prvenstvo. Uroš Stevanović aktuelni šampion SSKS u KF 3, na pomenutoj stazi ogledao se sa konkurencijom u klasi rotaks junior, kao član karting reprezentacije Srbije SAKSS.

– Za nama je vrlo zanimljiv vikend, iz kojeg ćemo kada se malo odmorimo i kada se slegnu svi utisci izvući maksimalne pouke. Takmičili smo se rotaks klasi sa konkurencijom iz okruženja i naravno sa takmičarima iz Srbije. Mnogo je lepše, zahtevnije i zanimljivije takmičiti kada na startu trke bude veliki broj takmičara, što nije slučaj na našim trkama. Prva trka u generalnom plasmanu završio sam na četvrtom, odnosno u drugoj trci na petom mestu, a za nacionalni šampionat osvojio sam dva druga mesta – slovi Uroš Stevanović.

Provesti vikend na karting stazi koja vrvi od takmičara, san je svakakog mladog kartingaša, jer to je prava zgoda da se odmere snage, upoznaju novi budući drugari, otkriju novi načini i pristupi trkama i mnogo toga.

– Bogatiji smo za jedno veliko iskustvo. Vozio sam mirno i korektno, praktično odmeravao konkurenciju. Smatram da smo kao reprezentacija u klasi rotaks junior vrlo respektabilni počev od Filipa Jenića, preko Tošića i Soldata, naravno Aleks je tu i moja malenkost. Biće mi potrebne još jedno dve trke kako bih uhvatio priključak sa Pokosom i Jenićem, koji su realno najbrži. Bilo je i elementa nesportske vožnje, koliko da ne bude da toga ima samo kod nas. Zaključak svega je da sa nestrpljenjem čekam novu rundu – jasan je Stevanović junior.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *