MENI

Treća sreća za Gagija

Krum Dončev nosilac reli liste

25. 04. 2012. Comments (0) Views: 1138 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Tošić spakovao menjač za Slovačku

Aleksandar Tošić posle polovičnog uspeha u Monci na prvoj trci Evropskog kupa turističkih automobila (ETCC) u klasi Sport prodakšn(SP), uveliko se sprema za drugi okršaj sezone koji je na programu u vikendu pred nama na Slovakija ringu u Slovačkoj.

HONDA NA PRODAJU POSLE SLOVAČKE Aleksandar Tošić

HONDA NA PRODAJU POSLE SLOVAČKE
Aleksandar Tošić

– Juče smo pokupili menjač u Mađarskoj i plan je da se on danas montira, čime bi mi bili u potpunosti spremni za predstojeću trku. Za mađarskog majstora koji mi je uradio kompletan menjač odlučio sam se na nagovor Srđana Višnjića. Od kada je moj automobil stigao u Srbiji još za vreme dok ga je vozio Voja Lekić konstantno ga je pratio problem sa menjačem, koji je uslovljavao da se nakon svake trke mora otvarati menjač i menjati barem jedna brzina. Dešavalo se da kao što je to bio slučaj i u Monzi ostanem bez pobeda ili dosta bodova zbog kvara na menjaču i zbog toga sam morao da uradim nešto kako bi konačno raskrstio sa tim problemom. U pogonima u Mađarskoj gde je menjač sada napravljen mi smo zatekli mnogo savremenih mašina, i videli veliku pedantost u firmi koja je najveću slavu stekla izradom menjača za Mitsubishi vozila. Ovo im je prvi put da su radili menjač za Hondu Civic, ali su mi garantovali da ću 400 kilometara biti miran, i da neće biti potrebe da se menjač otvara u tom periodu. Ako preračunamo to je okvirno 4 trke bez otvaranja menjača što do sada nije bilo nikako moguće – rekao je Tošić.

Posle prve trke dosta se pričalo o konkurenciji, tačnije rečeno malom broju takmičara u klasi, što Tošića u suštine ne dotiče.

– Za Slovačku krećemo u petak, sa timom koji čini desetak ljudi, i idemo na pobedu. Najavljeno je da ću u klasi imati samo ruskog takmičara Karamiševa, ali ja sam uvek bio zagovornik bolje i prvi od dvojice nego deseti od dvanaestorice. Ja nikad nisam bežao od konkurencije, i iskreno mi je žao što nas nema više. Imamo zadatak da pobedimo u obe trke i nadoknadimo 7 bodova zaostatka koje je Rus napravio iskoristivši tehnički kvar i odustajanje na drugoj trci u Monzi – jasan je Toške.

Povodom stanja stvari u domaćem auto sportu Tošić slovi.

– Osvrnuo bih se i na domaće prvenstvo i opštu atmosferu u automobilizmu u Srbiji, koji deluje potpuno tužno i neizvesno, i još nisam odlučio hoću li nastupati u njemu. Zbog te opšte atmosfere moj automobil je nakon trke u Slovačkoj na prodaju, pošto hoću da dokažem da je Honda tehnički pripremljena maksimalno. Sebe u budućnosti vidim ponovo u automobilu sa kojim ću moći da nastupim u nekom od evropskih takmičenja, a naravno od finasija zavisi koji će to automobil biti. Što se domaćeg šampionata tiče, vreme će pokazati šta će se sa njim dešavati.

Komentari su zatvoreni.