MENI
KC Jagodina apil 2023

„Babini jarci“ odložili start sezone SSKS

Serbian rejsing tim Ada Huja CEZ april 2023

Andrija Kostić domaćinski na Ada Huji

Andrija Kostić Genk april 2023

13. 04. 2023. Comments (0) Views: 182 Karting

Evropski Trofej prvi deo u Belgiji

Triling asova Serbian rejsing tima (SRT) prošlog vikenda u Belgiji na stazi Genk učestvovao je na trci za nacionalni šampionat kako bi se što bolje pripremili za nastupajući vikend kada će se ogledati sa konkurencijom u kategoriji Evropski Trofej 2023. Prva od četiri trke vozi se trećeg vikenda aprila u Belgiji, druga je na programu krajem maja u Francuskoj, treća početkom jula u Nemačkoj, a finale je planirano početak sepetembra u Velikoj Britaniji.

Jovanović, Petrović i Kostić Genk april 2023

Jovanović, Petrović i Kostić Genk april 2023

„Pripreme“ u Genku od pre nedelju dana tokom šampionata Belgije biće dobar reper za Nemanju Jovanovića u konkurenciji juniora, odnosno za Andreja Petrovića i Andriju Kostića u klasi seniora. Valja naglasiti da je i pre nedelju dana u svakoj od raspisanih klasa vladala velika gužva i da su svi vozili na granici realnog, što standardno rezultira da ima mnogo udaranja, koje povalači izletanje, posle kojeg je moguće, ili u najgorem slučaju nije mogću vratiti se na stazu i nastaviti takmičenje. No, i to je sastavni deo karting nadmetanja. Poneta je biti što bliže prvom startnom redu, jer se time izbegava gužva i smanjuje rizik od kontakta.

Jednom rečju sva tri predstavnika SRT-a tokom minulog vikenda imala su nebrojano kontakta i izletanja. Svakako da im nije bilo pravo, ali su bogatiji za nova iskustva u svetu sporta brzina, gde od malih nogu se vozi bez milosti.

Andrej Petrović Genk april 2023

Andrej Petrović Genk april 2023

Andrija Kostića je u polufinalnoj trci u prvom krugu doživeo izbacivanje sa staze, uspeo je da se vrati i završi trku. Andrej Petrović iskusniji senior u finalnoj trci tako reći prošao je isto. Prvi krug kontak, izletanje i borba sa začelja kolone. Tokom ograničenog broja krugova odraditi više od 20 preticanja, svojevrstan je uspeh, ali nije bio dovoljno za podijum.

Junior Jovanović počev od kvalifikacija imao akciju sa bamperom, i brisanjem dva najbrža kruga jer je presekao stazu. Na štopericu je zaradio peti startni red, a posle svega navedenog startovao je sa 25. Na svim predviđenim trkama imao je izletanja uzrokovana udaranjima, ali ga to nije obeshrabrilo da vozi do kraja.

Nemanja Jovanović Genk april 2023

Nemanja Jovanović Genk april 2023

Vaskršnji vikend trojica momaka iz Srbije braniće nacionalne boje u Belgiji, podeljeni u dva tima. Petrović i Kostić vozi će za SRT, a Jovanović za Džej Džej rejisng tim. Posle karamobol vikenda za nacionalni šampionat, naši predstavnici ulaze spremni za nove okršaje na prvoj trci za Evropski Trofej.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *